Τις στηρίξεις του στη ζώνη των 1.330 μονάδων αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να απορροφήσει τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώνονται μετά την ισχυρή χθεσινή άνοδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,39% στις 1.335,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.227,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,65% στις 1.101,21 μονάδες.

Επιλεκτική κατοχύρωση κερδών

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία των βραχυπρόθεσμων κινήσεων και να αφομοιώσει τα επίπεδα που είχε να δει από τον Αύγουστο του 2023, προκειμένου να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη δοκιμασία των υψηλών του 2023, ήτοι τις 1.350 μονάδες. Αυτός και είναι ο στόχος της τις επόμενες ημέρες, εάν δεν υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα, ελέω της επιφυλακτικότητας που επικρατεί και σε διεθνές επίπεδο.

Πάντως προς ώρας η αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις να κινηθεί υψηλότερα, απορροφώντας την ούτως ή άλλως επιλεκτική ενθυλάκωση των κερδών, ειδικά της χθεσινής συνεδρίασης. Το ελαφρύ όμως προβάδισμα αυτό των αγοραστών δίνει ένα ισχυρό μήνυμα για την πορεία της αγοράς, η οποία ήπια αλλά σταθερά και χωρίς εξάρσεις διευρύνει την ανάκαμψη από αρχές Νοεμβρίου, προς τον στόχο των υψηλών του προηγούμενου έτους.

Ένα ακόμη μήνυμα που καταφέρνει η εγχώρια αγορά να δίνει είναι ότι κινείται αυτόνομα από τη διεθνή τάση, με την έναρξη του 2024 να μην είναι η αναμενόμενη και η ανάλογη του διμήνου που προηγήθηκε. Μάλιστα, αυτή η αυτόνομη πορεία έρχεται με τη συμβολή όλο και περισσότερων τίτλων, ειδικά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, δημιουργώντας μια πιο συμπαγή κίνηση σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ επιστρέφει στην καλή πορεία με το +2,10% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Cenergy, Coca Cola, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Aegean, Motor Oil, Alpha Bank, Λάμδα και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 0,7%. Χωρίς μεταβολή οι Τιτάν και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών