Tην εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύωσης, Juniper Networks,, πρόκειται να εξαγοράσει η Hewlett Packard Enterprise έναντι 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετρητά, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI) της εταιρείας.

Η Hewlett Packard πρόσφερε 40 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους της Juniper, όπως ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα premium 32,4% στο κλείσιμο της μετοχής τη Δευτέρα, όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα νέα για τη συμφωνία.

Γεωργιάδης: Καλωσορίζω την επένδυση της Hewlett Packard Enterprise στην Ελλάδα

Η εξαγορά έρχεται σε μια εποχή που η έξαρση της τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε τις εταιρείες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και αναμένεται να διπλασιάσει τις δραστηριότητες δικτύωσης της Hewlett Packard.

Η εταιρεία τεχνολογίας που δέχεται πιέσεις από την υποτονική ζήτηση στις παραδοσιακές δραστηριότητες των διακομιστών της, προσπαθεί να αξιοποιήσει τα προϊόντα και τις δυνατότητες της Juniper, όπως η ασφάλεια δικτύου και οι λειτουργίες εταιρικής δικτύωσης με δυνατότητα AI (AIOps).

Ασθενής ζήτηση

Η ασθενής ζήτηση που σχετίζεται και με την πληθώρα προϊόντων από τους παρόχους ασύρματων δικτύων και τους διαχειριστές δικτύων, καθώς και ο σκληρός ανταγωνισμός από τη Cisco Systems και την Nvidia στον τομέα της δικτύωσης ήταν ένα πρόβλημα για τη Juniper.

Η μετοχή της Juniper σημείωσε άνοδο 0,5% στις εκτεταμένες συναλλαγές μετά το καμπανάκι, ενώ αυτή της Hewlett Packard παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σταθερή.

Η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη της HP εκτός GAAP και τις ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η συναλλαγή αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω δεσμεύσεων χρηματοδότησης 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προθεσμιακά δάνεια και είναι πιθανό να κλείσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, με την επιφύλαξη των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η J.P. Morgan Securities LLC και η Qatalyst Partners υπηρετούν ως οικονομικοί σύμβουλοι της HPE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον