Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών κατά 13% κατά μέσο όρο, προχώρησε η Piraeus Securities, μετά από αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 20%. Μάλιστα, προβλέπει προς το παρόν μικρότερη πτώση των επιτοκιακών εσόδων (NII), καθώς φαίνεται ότι οι μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι πιο σταδιακές.

Ειδικότερα, η Piraeus Securities θέτει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,6 ευρώ (από 2,15 ευρώ) εφαρμόζοντας πολλαπλάσιο 0,9x σε όρους P/TBVPS στην ενσώματη λογιστική αξία του 2024 (έναντι τρέχοντος πολλαπλάσιο του 0,56x).

Θέτει τιμή στόχο για την Εθνική στα 8,80 ευρώ (από 8 ευρώ) εφαρμόζοντας πολλαπλάσιο P/TBVPS στο 1,1x στην ενσώματη λογιστική αξία του 2024 (έναντι τρέχοντος πολλαπλάσιο του 0,84x).

Θέτει επίσης τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,6 ευρώ (από 2,20 ευρώ) εφαρμόζοντας πολλαπλάσιο P/TBVPS στο 1,2x στην ενσώματη λογιστική αξία του 2024 (έναντι τρέχοντος 0,80x).

Την επαναξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών θα ενισχύσει και η αναβάθμιση του ΧΑ σε ανεπτυγμένη αγορά, οδηγώντας σε χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου που χρησιμοποιείται στην αποτίμηση, υποστηρίζοντας υψηλότερα πολλαπλάσια P/TBVPS, επισημαίνει η Piraeus Securities.

Οι συστάσεις ανά τράπεζα

Όπως εξηγεί η Piraeus Securities, η Alpha Bank είναι το value play των ελληνικών τραπεζών, που διαπραγματεύεται με 0,56x σε όρους P/TBVPS έναντι ROTE της τάξης του 11%, που αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου μείωσης των επιτοκίων, έχοντας το μικρότερο πλήγμα λόγω της δομής του ισολογισμού της.

Η Εθνική είναι το πιθανό “Dividend Play” του κλάδου, χάρη στα μεγάλα αποθεματικά κεφαλαίου της, επιτρέποντας πιο γενναιόδωρες πληρωμές στους μετόχους, πάνω από τις τρέχουσες εκτιμήσεις.

Η Eurobank είναι το “Growth Play” του κλάδου, επιδεικνύοντας το υψηλότερο βιώσιμο ROTE, χάρη σε ένα καλά δομημένο επιχειρηματικό μοντέλο και τη διεθνή επέκταση.

http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/thumbnail_image-20.png

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις