Η Μπιγιονσέ μπαίνει στον κλάδο της περιποίησης μαλλιών με τη νέα της σειρά που ονομάζεται «Cécred», που, σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Instagram, θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωσή της συνοδεύεται από ένα βίντεο γεμάτο νόημα για τους φαν και μια λεζάντα: «Τα μαλλιά είναι ιερά».

Τι πωλείται και πού;

Η λιτή ανακοίνωση δεν αποκάλυψε ποια ακριβώς προϊόντα πωλούνται ή πού. Αλλά χάρη στην κυβερνητική γραφειοκρατία, η Washington Post μας ενημερώνει τι προσπαθεί να πουλήσει η εταιρεία.

Ξενοδοχεία: Η περιοδεία της Μπιγιονσέ ανεβάζει τις κρατήσεις

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ έχει μια αίτηση εμπορικού σήματος για το “Cécred”, στην οποία μια εταιρεία με έδρα το Ντέλαγουερ, η First Hawk Street LLC, θέλει το όνομα για να πουλήσει τα ακόλουθα προϊόντα: καλλυντικά παρασκευάσματα για περιποίηση μαλλιών, κεριά, φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και διεγερτικά τριχοφυΐας, ηλεκτρικά εργαλεία styling μαλλιών, δερματικοί κύλινδροι με μικροβελόνες και εργαλεία gua shua, κουτιά κοσμημάτων, τσάντες και θήκες καλλυντικών, βούρτσες και χτένες μαλλιών, μαξιλαροθήκες και ενδύματα ύπνου που περιλαμβάνουν καλύμματα κεφαλής και μάσκες ύπνου. Η κατάσταση της αίτησης αναφέρεται ως “υπό εξέταση”.

Η σχέση της Μπιγιονσέ με την περιποίηση των μαλλιών

Η Μπιγιονσέ δημοσίευσε στο Instagram τον Μάιο ότι η πρώτη της δουλειά ήταν να σκουπίζει το πάτωμα σε κομμωτήριο του Χιούστον, που άνοιξε η μητέρα της, Τίνα Νόουλς, με το όνομα «Headliners Hair Salon». Πρόσθεσε ότι το γκρουπ της, Destiny’s Child, ξεκίνησε να παίζει για πελάτες που έφτιαχναν τα μαλλιά τους στο κομμωτήριο.

«Εκτέθηκα σε τόσα πολλά είδη γυναικών επιχειρηματιών στο κομμωτήριό της. Είδα από πρώτο χέρι πώς οι τρόποι που περιποιούμαστε και γιορτάζουμε τα μαλλιά μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ψυχή μας», έγραψε στην ανάρτηση. Μαζί με το σημείωμα υπήρχε μια φωτογραφία της ίδιας να φτιάχνει τα μαλλιά της μπροστά σε ένα νεσεσέρ καλυμμένο με παρόμοια επώνυμα μπουκάλια, η οποία τράβηξε την προσοχή των θαυμαστών της.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες δείχνει ένα κομμωτήριο με το όνομα “Headliners La Mode Salon”, το οποίο πολλοί θεωρούν ως αναφορά στο πραγματικό κομμωτήριο της μητέρας της. Τα πλάνα εναλλάσονται γρήγορα μεταξύ σκηνών στο Headliners και των λήψεων γυναικών που πλένονται και λούζονται με σαμπουάν.

View this post on Instagram

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Η Μπιγιονσέ μπαίνει στο τομέα περιποίησης μαλλιών σε μια εποχή που οι celebrity γυναίκες κυριαρχούν στην αγορά.

Η ηθοποιός Ταράτζι Χένσον έχει μια σειρά προϊόντων για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά που πωλούνται στα Target και Walmart.

Η σταρ του “Black-ish” Τρέισι Έλις Ρος φροντίζει για σγουρά, κουλουριασμένα και σφιχτής υφής μαλλιά με τη σειρά της Pattern Beauty, η οποία πωλείται στο διαδίκτυο και στα καταστήματα Ulta.

Η σειρά μαλλιών “Flawless” της ηθοποιού Γκαμπριέλ Γιούνιον πωλείται κυρίως στο Amazon και στο Sally Beauty.

Άλλες διασημότητες – όπως η σεφ του Διαδικτύου Τάμπιθα Μπράουν, το μέλος του καστ των “Real Housewives of Atlanta”, η Κένια Μουρ, ο ράπερ Da Brat και η ηθοποιός Τία Μάουρι – έχουν δημιουργήσει επώνυμα προϊόντα περιποίησης μαλλιών τα τελευταία χρόνια.

Το όρομα

Η Μπιγιονσέ έδωσε μια συνέντευξη στο Harper’s Bazaar το 2021 για να γιορτάσει την έναρξη της τέταρτης δεκαετίας της. Τότε μίλησε εκτενώς για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην περιποίηση των μαλλιών.

«Έχω δει πόσο πολύ συνδέονται τα συναισθήματα των μαύρων γυναικών με τα μαλλιά και την ομορφιά μας», είπε στο Harper’s. «Η βιομηχανία ομορφιάς δεν καταλαβαίνει πάντα αυτά τα συναισθήματα και τι χρειαζόμαστε. Θέλω να οικοδομήσω μια κοινότητα όπου οι γυναίκες όλων των φυλών μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται μερικά από αυτά τα μυστικά, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να φροντίζουμε η μια την άλλη. Θέλω να δώσω στις γυναίκες έναν χώρο να νιώσουν τη δύναμή τους και να πουν τις ιστορίες τους. Αυτό είναι δύναμη».

Η επόμενη υπόδειξη ήρθε στις 16 Ιουνίου 2022, όταν η First Hawk Street υπέβαλε την αίτησή της για το Cécred στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, στην ανάρτησή της στο Instagram τον Μάιο του 2023 σχετικά με το σαλόνι της μητέρας της, η Μπιγιονσέ ολοκλήρωσε το αφήγημα γράφοντας: «Έχοντας μάθει τόσα πολλά στο ταξίδι των μαλλιών μου, πάντα ονειρευόμουν να συνεχίσω την κληρονομιά της. Ανυπομονώ να βιώσετε αυτό που δημιουργώ».

Προφανώς, η αναμονή τελειώνει στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή