Με τη φόρα της χθεσινής θετικής ανατροπής, αλλά και με στηρίξεις για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση από τη μετοχή της Coca Cola, το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να θέλει να επιβεβαιώσει τη δυναμική της κατάκτησης των 1.400 μονάδων, δημιουργώντας μάλιστα ένα μαξιλάρι ασφαλείας ολίγων μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,53% στις 1.412,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.439,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,15% στις 1.245,47 μονάδες.

Νέος άξονας περιστροφής

Μετά από ένα δυνατό φίνις που κατάφερε στη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά δείχνει να αρχίζει τη σημερινή της διακύμανση με ενισχυμένο το επενδυτικό αίσθημα, έχοντας και πάλι στηρίξεις από τη δεικτοβαρή Coca Cola, αλλά και τους τίτλους που διόρθωσαν τις ημέρες που προηγήθηκαν και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια αντίδραση. Ήδη μάλιστα ο γενικός δείκτης προσθέτει μονάδες πάνω από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε έναν άξονα περιστροφής στο trading που παρατηρείται μεταξύ των χαρτοφυλακίων που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους, αλλά να μην χάσουν τις θέσεις τους σε τίτλους.

Η παραμονή της αγοράς πάνω από τα επίπεδα αυτά, ειδικά σε κλείσιμο εβδομάδας (αύριο), θα δημιουργήσει μια βάση γύρω από την οποία οι στηρίξεις θα λειτουργήσουν σε περίπτωση νέας διορθωτικής κίνησης. Τεχνικά όμως σταδιακά τα δεδομένα θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο, καθώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται και τα νεότερα από το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, το οποίο και θα καθορίσει εν πολλοίς τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις πολλών χαρτοφυλακίων.

Στο παραπάνω άλλωστε αποδόθηκε και το γεγονός ότι η πρόσφατη υστέρηση της αγοράς περιορίστηκε ως επί το πλείστον σε επίπεδο τίτλων, με τον γενικό δείκτη να αντιδρά δύο φορές μόλις απειλήθηκαν τα επίπεδα των 1.390 μονάδων. Σταδιακά, και όσο οι εισηγμένες θα αρχίσουν με πιο ταχείς ρυθμούς να ανακοινώνουν τις επιδόσεις του 2023 και τις διανομές των κερδών τους, θα υπάρχουν επιπλέον λόγοι διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola ανακτά και τα επίπεδα των 28 ευρώ με το σημερινό +3,44%, ενώ τα ΕΛΧΑ επιστρέφουν με το +2,23% που καταγράφουν. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, Πειραιώς, Τιτάν, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Aegean, OTE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 1,37%, με τις Motor Oil, Cenergy, Eurobank, Autohellas, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι η Jumbo και η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών