Τάραξε τα νερά στον επιχειρηματικό κόσμο η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της κυρίας Ιουλίας Τσέτη να διεκδικήσει την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Μία μόλις ημέρα, μετά την άρνηση του σημερινού προέδρου κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου – ρωτήθηκε στις 2 Απριλίου από τους δημοσιογράφους στο εργοστάσιο του Τιτάνα – να απαντήσει για το αν θα διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη θητεία το τιμόνι του Συνδέσμου, η CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη από το συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων έθεσε τον εαυτό της υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

ΣΕΒ: Ανοίγει η κούρσα διαδοχής – Τα παλιά τζάκια και το νέο αίμα

Αλλά και ο CEO της Bespoke SGA κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μιλώντας στον ΟΤ δήλωσε πως «θα διεκδικήσω τη θέση του προέδρου στον ΣΕΒ».

Σήμερα, ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι αντιπρόεδρος και η κυρία Τσέτη γενική γραμματέας του ΣΕΒ και φέρονται αποφασισμένοι να σπάσουν την άτυπη συμφωνία που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στον κορυφαίο σύνδεσμο εκπροσώπησης των εργοδοτών και θέλει τα μέλη να συναινούν σε μία υποψηφιότητα.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου στις 19 Ιουλίου θα στηθούν δύο κάλπες.

Η σιωπή Παπαλεξόπουλου

Όπως είχε γράψει ο ΟΤ στις 21 Φεβρουαρίου, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΕΒ είναι οι δύο προαναφερόμενοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν άνοιγαν τα «χαρτιά» τους, αναμένοντας την απόφαση του κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Ωστόσο, αν και ο σημερινός πρόεδρος του Συνδέσμου φέρεται να μην επιθυμεί τη συνέχεια της θητείας του στη θέση του προέδρου, εντούτοις δεν αποκλείεται να κάνει την ανατροπή…

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, η υποψηφιότητα Παπαλεξόπουλου έχει μικρές πιθανότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Παπαλεξόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του ΣΕΒ τον Ιούνιο του 2020 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2022.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Όπως αναφέρουν πηγές, ο κ. Θεοδωρόπουλος – είναι ο μακροβιότερος αντιπρόεδρος του ΣΕΒ –αυτή τη φορά έβλεπε ως πρώτης τάξης ευκαιρία την εκλογή του στη θέση του προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας είχε δεχτεί το 2012 και το 2014 προτάσεις για τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες – έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και τη συναίνεση του Συμβουλίου των Γερόντων του ΣΕΒ. Τότε ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε επικαλεστεί «φόρτο εργασίας».

Πάντως ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου τα τελευταία δύο χρόνια έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του σε ανοιχτές εκδηλώσεις (συνέδρια και ημερίδες) όπου πλέον τοποθετείται ανοιχτά για τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και συνολικά την οικονομία.

Η κυρία Ιουλία Τσέτη

Στον αντίποδα η κυρία Τσέτη φέρεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΟΤ και όπως έγραψε χθες το inside stories, να έχει κινητοποιηθεί δυναμικά και να επιδίδεται σε έναν άτυπο προεκλογικό αγώνα στον ΣΕΒ.

Επικοινωνεί με επιχειρηματίες – μέλη του ΣΕΒ ζητώντας τη στήριξη τους. Άλλωστε και η χθεσινή τοποθέτηση της στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων φανέρωνε τους στόχους της.

Η CEO  του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη UNI-PHARMA και InterMed έκλεισε την ομιλία της χθες στον ΠΣΕ δίνοντας ένα στίγμα του οράματος της: «Το αύριο είναι ήδη εδώ όπως και το όραμα για μία νέα Ελλάδα, που αγκαλιάζει την ανάπτυξη, την πρόοδο, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη στρατηγική αυτονομία. Εργαζόμενοι συλλογικά και πειθαρχημένα, με έμπνευση, θάρρος, δημιουργικότητα και συλλογικότητα, θα καταφέρουμε όχι μόνο να ταξιδέψουμε τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως, να δώσουμε ελπίδα και λύσεις στη νέα γενιά, να παραμείνει με άποψη στην Ελλάδα και να δημιουργήσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία