Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με μεικτά πρόσημα σήμερα Τρίτη, εν αναμονή των στοιχείων καταναλωτικής εμπιστοσύνης από την Ιαπωνία, αλλά και των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης από την Ιαπωνία, εστιάζοντας επίσης στα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν την πορεία μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι επιχειρηματικές συνθήκες και η εμπιστοσύνη στην Αυστραλίας ελάχιστες μεταβολές παρουσίασα τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρική Τράπεζας της χώρας.

Το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε μία μονάδα στο +9, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε μία μονάδα στο +1, παραμένοντας κάτω από το μέσο όρο.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε 1,08% στις 39.773,13 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,97% κλείνοντας στις 2.754,69 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,4%, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα την ημέρα, ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,14%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,77%, ενώ ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας ήταν 0,31% χαμηλότερος.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας και τελείωσε στις 7.824,2 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές