ΔΕΗ

Η επιστροφή της ΔΕΗ στην εποχή των μερισμάτων, μετά από μια δεκαετία είναι ένα γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και CEO κ. Γιώργος Στάσσης η εταιρεία θα διανείμει 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Και όπως μαθαίνω το ελληνικό δημόσιο, ήτοι το Υπερταμείο έχει να λαμβάνει για τη χρήση του 2023 περί τα 32 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το Υπερταμείο ελέγχει το 34% της εταιρείας.

Και όπως σχολίαζαν αναλυτές, η ΔΕΗ επιστρέφει στο δημόσιο για το 34% σε ένα χρόνο 32 εκατ. ευρώ, όταν ολόκληρη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε πωληθεί 45 εκατ. ευρώ…

Ο κ. Γιώργος Στάσσης

Κατά τ’ άλλα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΔΕΗ με τους αναλυτές, όπως έμαθα, συμμετείχαν περί τα 93 στελέχη από χρηματιστηριακές και άλλους χρηματοοικονομικούς οίκους.

Οι ερωτήσεις που ετέθησαν ήταν ελάχιστες. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου μία εξ αυτών αφορούσε στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της εταιρείας. Με τον κ. Στάσσης ούτε λίγο ούτε πολύ να υπογραμμίζει πως η τιμή της μετοχής παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την πραγματική της αξία.

Και σε σχέση με τις ανησυχίες αναλυτή για το αν τα κέρδη της ΔΕΗ θα επηρεαστούν λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας, ο πρόεδρος και CEO σχολίασε πως η εταιρεία έχει αποδείξει ότι τα κέρδη σημειώνονται είτε με υψηλές είτε με χαμηλές τιμές. Και αυτό χάρη στην καθετοποίηση και τη διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Ο κ. Τζορτζ Τσούνης

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης στο Ελληνικό.

Και όποιος διασχίζει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος το αντιλαμβάνεται. Γερανοί αλλά και οι πρώτες κατασκευές συνθέτουν το τοπίο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζόρτζ Τσούνης επισκέφθηκε το εργοτάξιο. Ο κ. Τσούνης, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, μιλά για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεναγήθηκε από τα στελέχη της Lamda.

Τα έργα

Η περιήγηση του πρέσβη ξεκίνησε από το κτίριο ΑμεΑ, όπου ήδη στεγάζονται τέσσερα σωματεία. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως η υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, καθώς και τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται ταχέως.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε κατά την επίσκεψη του στον ουρανοξύστη, οι πρώτοι όροφοι του οποίου είναι ήδη ορατοί από την παραλιακή λεωφόρο.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Η ξενάγηση του κ. Τσούνη έκλεισε με συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον CEO της Lamda κ. Οδυσσέα Αθανασίου.

Πληροφορούμαι ότι οι δυο τους, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζήτησαν και θέματα που άπτονται της επένδυσης και όχι μόνο…

Η έρευνα

Στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης παρουσιάστηκε χθες από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος η μελέτη που ανέθεσε στη Deloitte για το reskilling και upskilling του ανθρώπινου δυναμικού στην ελληνική βιομηχανία.

Ο ΣΒΕ επιχείρησε με τη μελέτη να τεκμηριώσει 13 προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων προσκεκλημένοι της προέδρου του ΣΒΕ κυρίας Λουκία Σαράντη, ήταν η υπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης και η Υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ, κυρία Γιάννα Χορμόβα.

Η μελετηρή…

Η κυρία Μιχαηλίδου παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον ΣΒΕ και τη Deloitte για τη μελέτη, την οποία έλαβε από τους βιομήχανους και την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, σημειώνοντας πώς επρόκειτο για ένα ουσιαστικό εργαλείο ως προς τη χάραξη πολιτικής απέναντι στο πρόβλημα της εύρεσης εργαζομένων.

Αφού παρουσίασε από το βήμα της εκδήλωσης την πολιτική του υπουργείου, το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Καιρίδης.

Όταν τέλειωσε ο κ. Καιρίδης ευχαρίστησε κι έφυγε αμέσως από το χώρο της εκδήλωσης επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Αμέσως ακολούθησε και η υπουργός λέγοντας, πώς πρέπει να αποχωρήσει κι εκείνη: «Ξέρω η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως αλλά την έχω διαβάσει τρεις φορές τη μελέτη…», είπε αστιευόμενη και έφυγε πριν την επίσημη παρουσίαση του περιεχομένου…

Μελετηρή η υπουργός… μένει να περάσει και τις εξετάσεις…

Το «ξύλο»

Θα επανέλθω στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος στην ομιλία του φρόντισε να επισημάνει: «το ξύλο που τρώει το υπουργείο μου για την παράνομη μετανάστευση, αν και η φύλαξη είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού και του Στρατου, αλλά και για τη νόμιμη μετανάστευση, αν και αρμόδιοι είναι οι φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης…»

Ο κ. Καιρίδης φρόντισε, λοιπόν, να αποποιηθεί οποιωνδήποτε ευθυνών αν και το πλαίσιο που έθεσε της άσκησης της πολιτικής για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική οικονομία μένει να δοκιμαστεί…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories