Ένα κορυφαίο στέλεχος της Amazon δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι είναι ένας «μύθος» ότι τα ρομπότ και άλλες τεχνολογίες αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.

Progressive Robotics: «Γεννά» εξυπνότερα και γρηγορότερα βιομηχανικά ρομπότ – συμμάχους του επιχειρείν

Ο Stefano La Rovere, διευθυντής παγκόσμιας ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, δήλωσε ότι, αντί να αντικαταστήσουν τις θέσεις εργασίας, η προηγμένη ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες ενισχύουν τους ρόλους των ανθρώπων.

Πρόσθεσε ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας.

«Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο La Rovere στην εκπομπή «Street Signs Europe» του CNBC την Πέμπτη.

Η Amazon λέει ότι η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στα κέντρα εκπλήρωσης στην Ευρώπη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου λέει ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, για μια συνολική επένδυση άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ (751 εκατομμύρια δολάρια).

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας… μειώνοντας την απόσταση περπατήματος μεταξύ των εργασιών, αφαιρώντας τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή βοηθώντας τους να σηκώσουν μεγάλα βάρη», δήλωσε ο La Rovere.

«Με τη σειρά τους, οι υπάλληλοί μας μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, μπορούν να μάθουν νέες ικανότητες, μπορούν να αποκτήσουν νέες ικανότητες που τους επιτρέπουν να προχωρήσουν προς τους στόχους της σταδιοδρομίας τους», πρόσθεσε.

Πάνω από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας «γέννησε» η τεχνολογία

Η La Rovere πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας».

Ανέφερε το παράδειγμα της δικής του ομάδας, του τμήματος ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Amazon, το οποίο επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση του τεράστιου δικτύου κέντρων εκπλήρωσης της Amazon που είναι υπεύθυνα για τη συσκευασία των παραγγελιών και την προετοιμασία για παράδοση στους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»