Θετικά κινήθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες ναι μεν αναμένουν τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve, αλλά πήραν σημαντικές στηρίξεις από το πλήθος των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τις επιμέρους οικονομίες της περιοχής.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,05%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε οριακά υψηλότερα, με τον CSI 300 της Κίνας να είναι ο μόνος που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, με πτώση 0,27%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,54% υψηλότερα, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με οριακές μεταβολές. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,26%.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, με τον επίσημο δείκτη των υπευθύνων προμηθειών να διαμορφώνεται στο 50,4 έναντι του 50,3 που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Παρόλα αυτά, η επέκταση της εργοστασιακής δραστηριότητας ήταν χαμηλότερη από το 50,8 που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο.

Επίσης, ο μη μεταποιητικός PMI επιβραδύνθηκε στο 51,2 από 53,0, με τον σύνθετο PMI για τον Απρίλιο επίσης να υποχωρεί στο 51,7 από 52,7.

Την ίδια ώρα, η εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 3,8% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, αντιστρέφοντας την τάση από την πτώση του 0,6% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο και ξεπέρασε τις προσδοκίες για άνοδο 3,5%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 6,7% τον Μάρτιο.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο μειώθηκε 3,2% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μετά από άνοδο 2,9% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές