Η Amazon βάζει σε κυκλοφορία από την Τρίτη τα πρώτα μεγάλα ηλεκτρικά ημιφορτηγά της Volvo που σχεδιάζει να αναπτύξει φέτος για να παραλάβει φορτία από το πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της χώρας στη νότια Καλιφόρνια.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε ήδη οκτώ από αυτά τα ημιφορτηγά και θα τεθούν σε κίνηση και χρήση στο λιμενικό συγκρότημα του Λος Άντζελες/Λονγκ Μπιτς, όπου κάθε φορτηγό μεταφοράς θα πρέπει να έχει μηδενικές εκπομπές έως το 2035.

Η χαμένη γάτα βρέθηκε στην… Amazon

Πρόκειται για τα πρώτα τέτοιου είδους οχήματα της Amazon, η οποία επεκτείνει τα έργα ηλεκτροκίνησης στον στόλο της σε όλο το χερσαίο δίκτυο logistics που εκτείνεται από τα λιμάνια που βρίσκονται παράκτια των ωκεανών μέχρι τις πόρτες των πελατών της. Η προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχους της εταιρείας να φτάσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040.

Μέχρι στιγμής, λίγο περισσότερο από το 1% των 23.761 φορτηγών που εξυπηρετούν το συγκρότημα του λιμανιού του Λος Άντζελες/Λονγκ Μπιτς είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών – συμπεριλαμβανομένων 201 ηλεκτρικών εξέδρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιμανιού του Λονγκ Μπιτς, Λι Πίτερσον.

«Η μεταφορά μέσω βαρέων φορτηγών είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος τομέας για απανθρακοποίηση», δήλωσε ο Udit Madan, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων επιχειρήσεων της Amazon.

Η Amazon έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 13.500 Rivian φορτηγά παράδοσης ηλεκτρικών φορτίων σε όλη τη χώρα από το 2022. Η μετάβαση στα ηλεκτρικά ημιφορτηγά θα είναι πιο δύσκολη, κυρίως επειδή οι μεγαλύτερες μπαταρίες τους απαιτούν πιο μεγάλες υποδομές φόρτισης.

Εν τω μεταξύ, τα λιμάνια, οι ιδιωτικές εταιρείες και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αγωνίζονται για την κατασκευή φορτιστών βαρέως τύπου για να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Βραχυπρόθεσμα, τα ηλεκτρικά φορτηγά για λιμάνια της Amazon θα φορτίζονται σε μια εγκατάσταση εκτός έδρας που θα λειτουργεί η Forum Mobility, μια startup στην οποία έχει επενδύσει – μεταξύ άλλων- και το αμοιβαίο κεφάλαιο Climate Pledge της Amazon. Στις 15 Μαΐου, η Forum Mobility θα λειτουργήσει την εγκατάσταση φόρτισης σε μια αποθήκη στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς και υπόσχεται να παρέχει φόρτιση υψηλής ταχύτητας για εκατοντάδες φορτηγά που θα επιχειρούν στο λιμάνι σε ημερήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green