Το 2026 στοχεύει να παραδώσει το ιπτάμενο όχημά της στους πελάτες της το 2026, η Χpeng AeroHT, θυγατρική της Xpeng, όπως δήλωσε στο CNBC ο συμπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Ηλεκτροκίνηση: H Xpeng δηλώνει ότι το νέο της EV θα αλλάξει το παχνίδι στην αυτοκινητοβιομηχανία

Πέρυσι, η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrier — ένα μεγάλο φορτηγό με ένα ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone μέσα. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να αποκολληθεί από το φορτηγό και οι άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να μπουν στο drone και να το πετάξουν.


Ο Brian Gu, συμπρόεδρος της Xpeng, δήλωσε ότι το όχημα θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία φέτος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει τα πρώτα προϊόντα μέσα στο 2026.

«Ο λόγος που είμαστε σίγουροι, γιατί το σχεδιάζουμε για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για προάστια σε γραφικές περιοχές όπου … θα συνεργαστούμε με δήμους για να δημιουργήσουμε ιπτάμενα πάρκα και ζώνες πτήσης που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις πτήσεις χωρίς την ταλαιπωρία όπου απαιτούνται όλες οι περίπλοκες εγκρίσεις», σημείωσε ο Gu.

Η Xpeng ανακοίνωσε φέτος ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία πιστοποίησης από την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα του 2026 είναι ελαφρώς μεταγενέστερο από τον στόχο παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2025 που είχε προηγουμένως διαφημίσει η Xpeng.

Ο Gu είπε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν ειδική άδεια για να πετάξουν το drone.

«Επειδή χρησιμοποιούμε η αρχική χρήση αυτής της ιπτάμενης συσκευής θα αφορά λόγους αναψυχής ή αθλητισμού, δεν θα απαιτούνται ειδικές άδειες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που αφορούν σε περιοχές κοντά σε αστικά κέντρα όπου θα απαιτείται ειδική έγκριση», πρόσθεσε ο Gu.

Η Xpeng επιδιώκει να επεκταθεί σε άλλους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας He Xiaopeng να δηλώνει στο CNBC ότι η ρομποτική και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ήταν μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green