
Η αύξηση των πωλήσεων της LVMH επιβραδύνθηκε το περασμένο τρίμηνο, καθώς οι πλούσιοι αγοραστές περιόρισαν τις δαπάνες για τις ακριβές τσάντες Louis Vuitton και τα προϊόντα υψηλής ραπτικής της Dior.
Τα οργανικά έσοδα στη μονάδα μόδας και δερμάτινων ειδών του ομίλου πολυτελείας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο τμήμα του, αυξήθηκαν κατά 1%, ποσοστό κατά περίπου στο ήμισυ της αύξησης που ανέμεναν οι αναλυτές.Ένα χρόνο πριν η αύξηση ανερχόταν στο 21%, σημειώνει το Bloomberg.
Πού πάνε οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητώντας ευκαιρίες πολυτελείας
Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE είδε τις πωλήσεις στην περιοχή που περιλαμβάνει την Κίνα να πέφτουν κατά 14% το τρίμηνο, ένα απογοητευτικό νούμερο για έναν όμιλο πολυτελείας που ήταν από τους πιο ανθεκτικούς απέναντι στη μείωση της ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας στη χώρα. Η εγχώρια ύφεση αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις ισχυρές δαπάνες των Κινέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό, ιδίως στην Ιαπωνία, δήλωσε η εταιρεία.
Τα αμερικανικά depository receipts (πρόκειται για είναι διαπραγματεύσιμα πιστοποιητικά που εκδίδονται από αμερικανικές τράπεζες και αναλογούν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό μετοχών, συνήθως εταιρειών του εξωτερικού) της LVMH υποχώρησαν έως και 5,1%.
Τα κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες στο πρώτο εξάμηνο υπολείπονταν επίσης των εκτιμήσεων, ενώ το τμήμα που περιλαμβάνει τη λιανική εταιρεία καλλυντικών Sephora αυξήθηκε κατά το ήμισυ περίπου από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές στο πιο πρόσφατο τρίμηνο.
Η LVMH, που διοικείται από τον Μπερνάρ Αρνό, τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, διαθέτει περίπου 75 εμπορικά σήματα πολυτελείας που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από μόδα, κοσμήματα, ξενοδοχεία και οινοπνευματώδη ποτά και σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε κλίμα οικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.
Τα αποτελέσματα της LVMH έρχονται μετά τα επίσης χειρότερα του αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα της ελβετικής ωρολογοποιίας Swatch Group AG, η οποία κατέγραψε πτώση κερδών κατά 70%, την οποία απέδωσε στην κατάρρευση της ζήτησης από την Κίνα, και μια προειδοποίηση για τα κέρδη του ομίλου πολυτελών ειδών Burberry Group Plc. Η μητρική εταιρεία Cartier Richemont κατέγραψε πωλήσεις που μόλις και μετά βίας αυξήθηκαν στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, παρόλο που η μονάδα κοσμημάτων της αποδείχθηκε ισχυρότερη.


Latest News

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο