Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του due diligence στην Avramar από τους υποψήφιους επενδυτές που πέρασαν στην τελική φάση διεκδίκησης της εταιρείας.

Το ισπανικό fund Atitlan, ο όμιλος Aqua Bridge με έδρα το Ντουμπάι και η Diorasis που ελέγχει την Philosofish ,σύμφωνα με πληροφορίες, «ξεσκονίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία και τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας προτού υποβάλλουν την δεσμευτική προσφορά τους.

Avramar: Σε κρίσιμη καμπή το deal της διάσωσης – Η short list των επενδυτών

Πότε θα καταθέσουν προσφορές για την Avramar

Κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς πάντοτε να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Στελέχη των παραπάνω επενδυτών με την συνδρομή της Deloitte που «τρέχει» τον διαγωνισμό πώλησης για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών κάνουν ακόμη και αυτοψίες στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων της Avramar.

Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση επισημαίνουν πως η αλλαγή ιδιοκτησιακής σκυτάλης θα πάρει χρόνο, ωστόσο χαρακτηρίζουν θετικό το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ισχυρά σχήματα.

Σπεύδουν πάντως να υπογραμμίσουν πως η κατάσταση στην εταιρεία είναι οριακή, αφού τα αποθέματα ρευστότητας βρίσκονται στο… κόκκινο παρά την τονωτική ένεση των 20 εκατ. ευρώ που δόθηκε ως ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις πιστώτριες τράπεζες.

Το βασικό μέλημα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι να κρατηθεί όρθια η εταιρεία μέχρι να περάσει στο νέο ιδιοκτήτη ολόκληρη και όχι… τεμαχισμένη. Ένα σενάριο που φαίνεται πως απομακρύνεται οριστικά.

Πέρα από τις δαπάνες για ιχθυοτροφές που απαιτούνται σε μόνιμη βάση, υπολογίζεται πως χρειάζονται κεφάλαια ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Οι πωλήσεις της εταιρείας πάντως προχωρούν κανονικά χωρίς να υπάρχει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη από τις τιμές ή κάποια απροσδόκητη κάμψη της ζήτησης.

Το «κλειδί»

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως «αγκάθι» αλλά και ταυτόχρονα το «κλειδί» στην προσπάθεια διάσωσης είναι οι υπέρογκες υποχρεώσεις που κουβαλάει η εταιρεία, οι οποίες υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ, εξ ου και θεωρείται δεδομένο πως θα ζητηθεί από τις τράπεζες να κάνουν σοβαρό «κούρεμα».

Η εταιρεία παρά τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει εκτιμάται πως έχει σημαντικές προοπτικές και μπορεί να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο.

Πρόκειται άλλωστε για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας με εδραιωμένη παρουσία στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και σημαντικό δίκτυο διανομής.

Αρκεί όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς ο αγοραστής να έχει στοχευμένο στρατηγικό σχεδιασμό και περί τα 45-50 εκατ. ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια που να το υποστηρίξουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικά Γαλακτοκομεία: «Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την οικογένεια Σαράντη
Επιχειρήσεις |

«Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη

Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις του θεσσαλικού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία με την Κάμπος Χίου – Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τη χιώτικη εταιρεία