
Ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στην Ευρώπη θέλει να αποκτήσει ο κορυφαίος αμερικανικός όμιλος επενδύσεων Blackstone, με ενεργητικό στη διαχείριση πλούτου που εκτιμάται στα 250 δις δολάρια και συνολικό ενεργητικό άνω των 1,1 τρισ. δολαρίων.
Η εταιρεία θέλει από το νέο έτος να μπει πιο δυναμικά στη Γηραιά Ήπειρο, προσεγγίζοντας τουλάχιστον δύο νέες ευρωπαϊκές αγορές. Για να το πετύχει αυτό βάζει τώρα στο μάτι να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη διαχείριση περιουσίας κροίσων, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters.
Blackstone: Σχεδιάζει νέες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό – Πόσα ξενοδοχεία ελέγχει στην Ελλάδα
Σήμερα η Blackstone διατηρεί δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου για ιδιώτες στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ζυρίχη, το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη. Δεν ήταν άμεσα γνωστό ποιες νέες ευρωπαϊκές αγορές θα ενδιέφεραν την εταιρεία, πέραν αυτών στις οποίες έχει ήδη παρουσία.
Η Blackstone έχει αυξήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια το ενεργητικό της στη διαχείριση πλούτου, αφού το 2020 αυτό διαμορφωνόταν στα 103 δις δολάρια. Το συνολικό ενεργητικό της Blackstone φτάνει σήμερα το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Reuters.
Η παρουσία στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα η Blackstone σχεδιάζει νέες επενδύσεις μέσω της Hotel Investment Partners (HIP). Η HIP, η οποία ανήκει στον επενδυτικό κολοσσό Blackstone, ελέγχει ήδη επτά ξενοδοχεία. Πρόσφατα απέκτησε και το Grand Hyatt Athens στην ελληνική πρωτεύουσα, ανεβάζοντας σε οκτώ τον συνολικό αριθμό των ξενοδοχείων στη χώρα μας.
Η αρχική είσοδος της HIP στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η Blackstone Real Estate Partners απέκτησε πέντε ξενοδοχεία του Louis Group έναντι 178 εκατ. ευρώ. Το 2021 η HIP απέκτησε το Elounda Blue της Ledra Hotels & Villas του Ομίλου Σπανού, το οποίο εξακολουθεί να διαχειρίζεται ο ελληνικός όμιλος μέσω της Domes Resorts.
Ενδιαφέρον για ιδιώτες επενδυτές
Η Blackstone εναποθέτει τις ελπίδες της για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέα σειρά κεφαλαίων που έχουν σχεδιαστεί για ιδιώτες επενδυτές. Τα κεφάλαια αυτά τους τομείς του private equity, των πιστώσεων και των ακινήτων. Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία δύο εξειδικευμένων κεφαλαίων (funds) σε πιστώσεις και υποδομές στις αρχές του επόμενου έτους, αρχικά στις Η.Π.Α. Τα προϊόντα της πωλούνται συνήθως σε πλούσιους μέσω συνεργασιών με τοπικές τράπεζες ή διαχειριστές περιουσίας, όπως η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali, δείχνουν στοιχεία του Reuters.
Συνεχίζεται η επέκταση και στις ΗΠΑ
Η Blackstone επίσης βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Retail Opportunity Investments Corp (ROIC), η οποία κατέχει εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ και έχει χρηματιστηριακή αξία 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με άλλες πηγές του Reuters,
Εάν οι συνομιλίες καταλήξουν σε ντιλ θα μπορούσαν να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Η Blackstone είναι πιθανό να επικρατήσει στην κούρσα για την απόκτηση του ελέγχου της Retail Opportunity Investments Corp, η οποία έχει προσελκύσει επίσης το ενδιαφέρον από εταιρείες private equity, συμπεριλαμβανομένης της Bain Capital, Νωρίτερα φέτος ο βραχίονας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της Bain Capital και η επενδυτική εταιρεία 11North Partners είχαν προχωρήσει σε συνεργασία για την απόκτηση και τη λειτουργία κέντρων πώλησης προϊόντων λιανικής στη Βόρειο Αμερική.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια