Μέση Ανατολή: Πόσο αποδίδει το μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα

Εκτός από την Coca-Cola, πτώση εμφανίζουν και αμερικανικές μάρκες fast food

Μέση Ανατολή: Πόσο αποδίδει το μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα

Πτώση των πωλήσεων στην Τουρκία και το Πακιστάν σημείωσε η Coca-Cola Icecek AS, λόγω των εκκλήσεων στην περιοχή να μποϊκοτάρει μάρκες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ, εν μέσω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και της οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη το τρίμηνο Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 12,2% στην Τουρκία και κατά 22,9% στο Πακιστάν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε σε καταγγελία την Τρίτη.

Coca Cola: Αποτελέσματα-έκπληξη λόγω αυξανόμενης ζήτησης στις ΗΠΑ – «Αγκάθι» σε Κίνα – Μ. Ανατολή

Δεν πλήττεται μόνο η Coca-Cola

Οι μετοχές της Coca-Cola Icecek υποχώρησαν κατά 7,1% στις 45,12 λίρες στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2023. Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 4,8% την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αμερικανικές μάρκες fast food, που ανήκουν σε εταιρείες όπως η McDonald’s Corp και η KFC Holding Co, είναι μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και ορισμένα μέρη της Ευρώπης εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των εμπορικών τους σημάτων λόγω των θεωρούμενων δεσμών με το Ισραήλ εν μέσω της σύγκρουσης στη Γάζα.

Πολλοί μουσουλμάνοι στην περιοχή άλλαξαν τις καταναλωτικές τους συνήθειες μετά την έναρξη του πολέμου, μειώνοντας τη ζήτηση για fast food από τις αμερικανικές αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Οι μετοχές της Coca-Cola Icecek υποχώρησαν κατά 7,1% στις 45,12 λίρες στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2023. Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 4,8% την Τετάρτη.

Τι βλέπει η πολυεθνική

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 61% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 5,17 δισεκατομμύρια λίρες (151 εκατομμύρια δολάρια), χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,72 δισεκατομμύρια λίρες που συνέταξε το Bloomberg, όπως προκύπτει από την υποβολή των στοιχείων τη Δευτέρα. Μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την αύξηση των καθαρών πωλήσεων-εσόδων.

«Αυτό το τρίμηνο διαμορφώθηκε από ένα εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον, αποδίδοντας ένα μείγμα προκλήσεων σε ορισμένες αγορές και αξιοσημείωτες επιτυχίες σε άλλες», δήλωσε στην έκθεση ο Onur Alturk, πρόεδρος του Beer Group και διευθύνων σύμβουλος της Anadolu Efes. «Ενώ οι ενοποιημένες επιδόσεις μας ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τις προσδοκίες, παραμένουμε προσηλωμένοι στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας».

Η εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής ποτών πωλεί μπύρες και αναψυκτικά σε πολλές χώρες. Η εταιρεία είδε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 1,3% σε άλλες διεθνείς αγορές, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στο Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν, μαζί με την ανάκαμψη στο Καζακστάν.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο