
Επίσκεψη-αυτοψία στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σημειώνεται ότι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της διαχείρισης του χιονοδρομικού κέντρου φέρει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Στο χιονοδρομικό την υποδέχθηκε ο διευθυντής Αντώνης Τουρκοχωρίτης.
Κατά την επίσκεψη της κυρίας Κεφαλογιάννη διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν, βάσει και του προγράμματος, 11 αναβατήρες και 21 πίστες.
Συγκεκριμένα: Στα Κελλάρια λειτουργούσαν οι αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Ερμής, Περικλής, baby 1 & baby 2. Στη Φτερόλακκα λειτουργούσαν οι αναβατήρες Ηνίοχος, Δίας, Παν, Ήρα και baby4.
Κατά την τετράωρη αυτοψία στο χιονοδρομικό η Υπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για την ομαλή λειτουργία των αναβατήρων, αλλά και για τις σύντομες αναμονές στις αφετηρίες τους, παρά το γεγονός ότι η προσέλευση ήταν υψηλή.
Παράλληλα για τους αναβατήρες Ηρακλή και Αίολο που δεν βρίσκονται σε λειτουργία ενημερώθηκε από τον κ. Τουρκοχωρίτη ότι ισχύουν τα κάτωθι:
Η λειτουργία του αναβατήρα «Ηρακλή» έχει διακοπεί μέχρι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους, τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές λειτουργίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εισήγηση και έγκριση της πρότασης για εκσυγχρονισμό με αντικατάσταση από τον παλαιό 4-θέσιο αναβατήρα σε νέο 6-θεσιο με πράσινο ενεργειακό αποτύπωμα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Σχετικά με τον αναβατήρα «Αίολο», αυτός είναι ακινητοποιημένος λόγω της βλάβης που προήλθε από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 27/09/2024. Από την ΕΤΑΔ έχει υλοποιηθεί ο διαγωνισμός προμήθειας των απαραίτητων ανταλλακτικών και η τοποθέτησή τους στον αναβατήρα, με χρονοδιάγραμμα 1 μήνα.
Η ΕΤΑΔ
Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔ δαπανά κάθε χρόνο μεγάλα ποσά για συντηρήσεις (ετήσιες πολυετής, προληπτικές και έκτακτες) αναβατήρων, Η/Μ εγκαταστάσεων.
Για το λόγο αυτό όλοι οι αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου περνάνε με επιτυχία όλους τους ελέγχους του πιστοποιημένου φορέα και τους δίνεται και σήμα λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού.
Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού με το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του ορεινού τουρισμού.
Στη διάρκεια της συζήτησης η κυρία Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον κύριο Τουρκοχωρίτη ότι «στρατηγικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η χωρική και χρονική επέκταση της επισκεψιμότητας στη χώρα, και για τον λόγο αυτόν αναβαθμίζουμε τόσο τις υποδομές όσο και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότερο οι ορεινοί προορισμοί της χώρας μας».
Κλείνοντας, η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις, για την ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, εφαρμόζοντας την οριζόντια πολιτική της κυβέρνησης για στήριξη της ορεινότητας, που είναι και προϋπόθεση για δίκαιη ανάπτυξη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι