Χρηματιστήριο Αθηνών: Διόρθωση… τίτλων, με άνοδο τζίρου μέσω πακέτων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η αγορά προφανώς και βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης τίτλων, με τον γενικό δείκτη όμως να μην «συγχρονίζεται» με την τάση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διόρθωση… τίτλων, με άνοδο τζίρου μέσω πακέτων

Στην ισχυρή άνοδο των ΔΑΑ και Coca Cola στηρίζεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να μην «λυγίσει» από την πίεση της πλειονότητας των τίτλων του, ενώ οι προσυμφωνημένες συναλλαγές έχουν διακινήσει σχεδόν το 40% του τζίρου της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,42% στις 1.611,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 108,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.945,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,89% στις 1.470,20 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τείχος στις πιέσεις υψώνουν Coca Cola και ΔΑΑ

Έντονη η δραστηριότητα των πακέτων

Η αγορά προφανώς και βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης τίτλων, με τον γενικό δείκτη όμως να μην «συγχρονίζεται» με την τάση, καθώς βρίσκει σημαντικά στηρίγματα στις μετοχές της Coca Cola και του ΔΑΑ. Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές μέσω πακέτων είναι αρκετές, καθώς μέχρι τώρα έχουν αλλάξει 8,6 εκατ. τεμάχια, αξίας 48,4 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πακέτο ήταν στην Λάμδα, 4 εκατ. τεμάχια αξίας 27,2 εκατ. ευρώ, τα οποία και αντιστοιχούν στο 2,26% της εισηγμένης.

Πέραν των παραπάνω, τεχνικά, η τάση παραμένει επιθετική όσο ο ΓΔ διατηρείται πάνω από τις 1.600 μονάδες, σύμφωνα με τη Fast Finance, με το rotation να διαμορφώνει την εικόνα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μια κατοχύρωση αυτού του επιπέδου ενδέχεται να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις, καθώς αρκετοί επενδυτές θα θελήσουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά επίπεδα στήριξης σε κοντινές περιοχές.

Όλα δείχνουν πως, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, το 2025 θα θυμίζει το 2023, σύμφωνα με τη Fast Finance. Ωστόσο, ένα δυνατό ράλι στο πρώτο δίμηνο ή τρίμηνο συχνά ακολουθείται από διόρθωση, πριν ξεκινήσει μια νέα ανοδική κίνηση. Οι επενδυτές πρέπει να προσαρμόζουν τις θέσεις τους στον χρόνο που επενδύουν, ενώ όσοι χρησιμοποιούν leverage οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ και Aegean σημειώνουν απώλειες 2,08% και 2,02% αντίστοιχα, με τις Helleniq Energy, Titan, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Εθνική και Πειραιώς να καταγράφουν πτώση πάνω από 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Metlen, Βιοχάλκο, Optima Bank και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ, με τη Eurobank να παλεύει με το θετικό πρόσημο. H Coca Cola όμως κερδίζει 1,94% και ο ΔΑΑ σημειώνει άλμα 5,87%.

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο