array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(19) "Government Business"
    [1]=>
    string(37) "Logistics and Transportation Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "positive"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(22) "Technology & Computing"
}

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση 62, 245 εκατ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός του VTMIS

Υπεγράφη η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS)

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση 62, 245 εκατ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός του VTMIS

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε συνεργασία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εγκρίθηκε και υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη της Πράξης Επέκταση, Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας -VTMIS- και Πληροφόρησης, στο τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027», με δικαιούχο το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος/ Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, και συνολική δημόσια δαπάνη 62.245.000 ευρώ.

Η Πράξη θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και τις ισχύουσες συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτικών Βοηθημάτων Ναυσιπλοΐας (IALA). Το αναβαθμισμένο σύστημα θα παρέχει δυνατότητες παρακολούθησης, ελέγχου και ρύθμισης της θαλάσσιας κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της αποτελεσματικότητας επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Προβλέπεται η αναβάθμιση επτά υφιστάμενων Κέντρων ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας στους λιμένες Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Πάτρας, Αντιρρίου, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, καθώς και η δημιουργία τριών νέων αντίστοιχων Κέντρων στη Θεσσαλονίκη, την Ελευσίνα και τη Νεάπολη Βοιών.

Η νέα υποδομή βασίζεται σε ανοικτή και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα μελλοντικών επεκτάσεων, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και τη διασύνδεση με υφιστάμενα ή μελλοντικά εθνικά και διεθνή συστήματα διαχείρισης θαλάσσιας κυκλοφορίας και θαλάσσιας επιτήρησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας και ανταλλαγής δεδομένων.

OT Originals
Περισσότερα από Ναυτιλία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies