
Τις επισκέψεις στα υπουργεία ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τον ανασχηματισμό και να ανοίξει την βεντάλια των ζητημάτων, προτάσσοντας ένα θετικό αφήγημα για το μέλλον.
Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών όπου θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη. Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε την οικονομία στην τοποθέτησή του. «Θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο δρόμο της δημοσιονομικής συνέπειας», επεσήμανε και έθεσε ως στόχο «αυτή η συλλογική πρόοδος να μεταφερθεί και στο πορτοφόλι του κάθε πολίτη. Να μεταφραστεί, δηλαδή, πολύ απλά, σε καλύτερους μισθούς, λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές».
Όπως άλλωστε δήλωσε ο νέος υπουργός κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής το Σάββατο, το στοίχημα είναι να συνεχιστεί απαρέγκλιτα η δημοσιονομική σταθερότητα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των πολιτών αλλά και με τήρηση των δεσμεύσεων για πλεονάσματα, μείωση του χρέους και δαπάνες. Εθνική προτεραιότητα, σύμφωνα με κ. Πιερακάκη, αποτελούν η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και η ανάπτυξη όλων των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.
Δεύτερος σταθμός το υπουργείο Μεταφορών
Με φόντο τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για τα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ο δεύτερος σταθμός στον κύκλο επισκέψεών του να είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί ονομαστικά στη νέα πολιτική ηγεσία και κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο . Κάλεσε τον Χρίστο Δήμα και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να βάλουν «το δυναμισμό τους απέναντι στα εμπόδια του βαθέως κράτους».
Παραδέχθηκε ότι στο συγκεκριμένο τομέα «πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη ανατροπή» και μίλησε για «σάρωμα κάθε αντίστασης που έρχεται από το χθες».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα