
Με λόγο σκληρό και ουσιώδη κατονομάζοντας τους υπευθύνους της σκευωρίας και ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές προθέσεις και σκοπούς τους, σχολιάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υπόθεση Λυγγερίδη, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.
Τα μέλη της Διοίκησης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παραπέμπονται για 2 πλημμελήματα, με έγκριτους νομικούς κύκλους να σχολιάζουν «την πλήρη ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων» και να μιλούν για κατασκευή κατηγοριών με χάλκευση της ίδιας της νομικής επιστήμης.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πρωτοφανής ταχύτητα για την ελληνική δικαιοσύνη καθότι τόσο η Εισαγγελέας όσο και το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο ακολούθησε κατά γράμμα την πρότασή της, δήθεν μελέτησαν εντός ολίγων ημερών μία δαιδαλώδη δικογραφία 35.000 σελίδων, με πλήθος ουσιαστικών και νομικών επιχειρημάτων, τα οποία δεν μπήκαν στον κόπο να αξιολογήσουν, πόσο μάλλον να αντικρούσουν. Ερχόμενοι δε σε ευθεία αντίθεση με την κρίση του Ανακριτή, ο οποίος επελήφθη της υποθέσεως, πειθόμενος για την αθωότητα των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ .
Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς πάσα κατεύθυνση απολύτως διαυγές και σαφές, ενδεικτικό των προθέσεων του: «Δεν φοβάμαι, δεν εκβιάζομαι, δεν συνδιαλέγομαι, δεν υποχωρώ, δεν υποκύπτω. Η αλήθεια θα λάμψει και πάλι. Η Δημοκρατία θα επικρατήσει».
Η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη
Υπό το καθεστώς πανικού, ο πρωθυπουργός μαζί με τα σκανδαλωδώς ευεργετημένα και εξαρτημένα από το σύστημα Μητσοτάκη μιντιακά δεκανίκια, επιχειρούν να με εκβιάσουν και να με θέσουν υπό ομηρία, εργαλειοποιώντας για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσής μου, πλην όμως απέλπιδα. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Το ίδιο προσπάθησαν ανεπιτυχώς και στο παρελθόν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα μέσα από στημένες υποθέσεις και κατηγορίες που κατέπεσαν με πάταγο. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και καταδεικνύουν ότι το πρώτο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι η ίδια η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί της.
Ο προφανής στόχος είμαι εγώ και ο Ολυμπιακός. Όμως αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να πληγεί η Ελευθερία του Τύπου, η ανεξαρτησία των ΜΜΕ και εντέλει η ίδια η Δημοκρατία. Αρχές αδιαπραγμάτευτες για τα ΜΜΕ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Alter Ego Media.
Η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας, ο πρωταρχικός ρόλος του Τύπου, οι αποκαλύψεις των σκανδάλων και της διαφθοράς που επικρατεί στην ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης, προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά και δεν συγχωρούνται από το Μαξίμου.
Βαδίζω σε έναν διαφορετικό δρόμο από τα φερέφωνα της κυβέρνησης και θα επιμείνω να πορεύομαι σε αυτόν ανεξαρτήτως τιμήματος. Επιλέγω να ακολουθήσω τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Να λες την αλήθεια κι ό,τι θέλει ας γίνει! Να μην καταδεχτείς ποτέ να πεις ψέματα. Όποιος λέει ψέματα είναι δούλος. Ένας ελεύθερος άνθρωπος λέει πάντοτε την αλήθεια».
Αντιλαμβάνομαι απολύτως πόσο ενοχλεί η επιλογή μου αυτή έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, που νιώθοντας πως χάνουν την εξουσία και τη λαϊκή νομιμοποίηση, διολισθαίνουν σε μια κατάσταση, η οποία θυμίζει -ολοένα και περισσότερο- ολοκληρωτικό καθεστώς.
Δεν θα γίνω συναυτουργός. Θα παραμείνω απέναντι στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, και κλόνισαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στον θεσμό της Δικαιοσύνης. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως εντός της κοινωνίας κυριαρχεί η αντίληψη πως η κυβέρνηση καταστρατήγησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε μια σειρά υποθέσεων, από τις υποκλοπές, μέχρι το έγκλημα των Τεμπών, στην τελευταία μάλιστα χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που βρίσκεται στη προτελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Το μήνυμα που στέλνω είναι ένα και ξεκάθαρο: Δεν φοβάμαι, δεν εκβιάζομαι, δεν συνδιαλέγομαι, δεν υποχωρώ, δεν υποκύπτω. Η αλήθεια θα λάμψει και πάλι. Η Δημοκρατία θα επικρατήσει. Στο τέλος θα είμαστε (όπως πάντα) νικητές.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια