Την αναντιστοιχία των προβλημάτων ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για το ρεύμα, με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Ειδικότερα, αναφέρει πως «το νέο σχήμα επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: το υπερβολικά ακριβό ρεύμα.

Σε καμία περίπτωση δεν  επαρκεί για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Η επιδότηση ύψους 0,02 €/kWh, ακόμη και εάν εφαρμοστεί στο σύνολο ή στο 80%–60% της κατανάλωσης, οδηγεί σε επιστροφές λίγων εκατοντάδων ευρώ, τη στιγμή που οι συνολικές επιβαρύνσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους μετρώνται σε χιλιάδες, είναι δηλαδή υπερπολλαπλάσιες.

Η ενεργειακή κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με περιστασιακά βοηθήματα και συμβολικές επιδοτήσεις. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν ένα οικονομικό περιβάλλον με σταθερές και προσιτές τιμές ενέργειας, ικανές να στηρίξουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί άμεσα την Πολιτεία να υιοθετήσει τολμηρές πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς θα ενισχυθούν 1 εκατ. επιχειρήσεις
Ενέργεια |

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή