Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Παραμένουν οι ανησυχίες στο Λονδίνο

Παραμένει η αβεβαιότητα και η ανησυχία για τους δασμούς Τραμπ

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια:  Μικρά κέρδη – Παραμένουν οι ανησυχίες στο Λονδίνο

Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα παραμένουν, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το Σαββατοκύριακο, ότι θα επιβάλει 30% δασμό στα αγαθά που εισάγονται από την ΕΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,14%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 9.000 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,16% στις 24.198 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 7.818 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχές της Ericsson στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης σημειώνουν πτώση 3,9%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7 δισ. σουηδικών κορώνων (730 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις, φτάνοντας λίγο πάνω από τα 56 δισ. κορώνες.

Στο μεταξύ, η Rio Tinto ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την ανάθεση της θέσης του Διευθύνοντα Συμβούλου στον Simon Trott, ο οποίος διαδέχεται τον Jakob Stausholm. Ο Trott είναι αυτή τη στιγμή Διευθύνων Σύμβουλος της σιδηρομεταλλευτικής μονάδας της εταιρείας και δήλωσε πως είναι «ενθουσιασμένος» για το μέλλον της Rio Tinto. «Με τα εξαιρετικά μας περιουσιακά στοιχεία και τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, είμαστε σε καλή θέση για να αυξήσουμε την αξία για τους μετόχους», τόνισε ο Trott.

Με το βλέμμα στη Ριβς

Τα βλέμματα όμως είναι και στο Λονδίνο, καθώς η Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρέιτσελ Ριβς, θα κάνει την πρώτη της ομιλία στο Mansion House μετά από περίπου ένα χρόνο, με το διακύβευμα ότι «η οικονομική ανάπτυξη είναι η εθνική μας αποστολή».

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, των περιορισμένων επενδύσεων και του δημόσιου χρέους της Βρετανίας, το οποίο πλησιάζει το 100% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Αρχή Προϋπολογισμού. Η επερχόμενη ομιλία της Ριβς στο Mansion House το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να είναι κρίσιμη για να δείξει πρόοδο και να προαναγγείλει τα επόμενα βήματα που θα λάβει για να επαναφέρει την ανάπτυξη στην οικονομία της Βρετανίας.

OT Originals
Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο