Τα ναυπηγεία της Naval Vessels Lurssen θέλει ο γερμανικός όμιλος της Rheinmetall, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild την Τετάρτη, το οποίο επικαλείται πηγές του κλάδου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, η οποία στοχεύει να καλύψει κενά μέσω εξαγορών, Αρμιν Πάπεγκερ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με συνεργάτες σχετικά με επενδύσεις στον ναυπηγικό κλάδο, κάτι που θα ανοίξει ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο για τον κατασκευαστή αρμάτων μάχης και πυρομαχικών.
Σύμφωνα με την Bild, η οικογένεια Lurssen, ιδιοκτήτρια της εταιρείας, σκοπεύει να εκχωρήσει τα στρατιωτικά ναυπηγεία της στο Αμβούργο, το Βίλχελμσχαφεν και το Βόλγκαστ, προκειμένου να επικεντρωθεί στην κατασκευή μεγαγιοτ.
Σύμφωνα με την Bild, το εποπτικό συμβούλιο της Rheinmetall σκοπεύει να εξετάσει την αγορά τις επόμενες εβδομάδες.
Η Bild επικαλέστηκε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα, η οποία ανέφερε ότι η εξαγορά ενδέχεται να μην προχωρήσει, καθώς τα μέλη της οικογένειας Lurssen θα πρέπει να την εγκρίνουν.
Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Rheinmetall
Εν τω μεταξύ η Rheinmetall εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο πυρομαχικών στο Ούντερλουμπ, παρουσία υψηλών προσκεκλήμένων οπως ο αντκαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Οι επενδύσεις στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής και σε άλλα έργα εκσυγχρονισμού έφτασαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 25.000 τεμάχια πυρομαχικών πυροβολικού 155 χιλιοστών φέτος, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ζήτηση για αυτό το είδος πυρομαχικών αυξήθηκε σημαντικά με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το 2022. Από το 2027, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί έως και 350.000 τεμάχια ετησίως.
Η Rheinmetall ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να παράγει πυραυλοκινητήρες στο Unterlüß (περιοχή Celle) ξεκινώντας από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις.