Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο η «ανάβαση»

Τα πρόσημα είναι μοιρασμένα για ακόμη μία συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο η «ανάβαση»

Συνέχει στην ανοδική του κίνηση προσπαθεί να δώσει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έχει τα «βαρίδια» του, δείχνει διαθέσεις να κινηθεί πάνω και από τις 2.330 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,78% στις 2.331,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 68,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,84% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.942,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,31% στις 2.808,44 μονάδες.

Μοιρασμένα πρόσημα και ισχυρός τζίρος

Αν και τα πρόσημα είναι μοιρασμένα για ακόμη μία συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα, βλέποντας αρχικά τα επίπεδα των 2.330 μονάδων. Εντούτοις, ακόμη και αν η ορμή της ανόδου επιβραδύνει, η τάση παραμένει επιθετική ανοδική, με την αγορά να έχει πληρώσει τους κοντινούς της στόχους και να έχει περιθώρια διόρθωσης χωρίς να τη διαταράξει.

Για ακόμη μία συνεδρίαση όμως οι συναλλαγές κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, στοιχείο που ενισχύει τις εκτιμήσεις για μεγάλη εισροή κεφαλαίων ενόψει και της αναβάθμισης που ενδεχομένως να έρθει από τον οίκο MSCI. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τους δείκτες του οίκους τους παρακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος των θεσμικών κεφαλαίων, τα οποία και «μοιράζουν» τις θέσεις τους βάσει των συντελεστών βαρύτητας που δίνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η “βαρύτητα” που θα έχει η Ελλάδα σε περίπτωση αναβάθμισης, καθώς ο συντελεστής αυτός θα κρίνει και τις ροές των κεφαλαίων που θα υπάρξουν. Σύμφωνα με την άσκηση προσομοίωσης του MSCI (με βάση όμως τις αποτιμήσεις της 15ης Οκτωβρίου), ο δείκτης βαρύτητας της Ελλάδας στον MSCI Europe Index θα είναι 0,36%, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ωστόσο, ο συντελεστής του MSCI Greece Index στον MSCI World Index, στον παγκόσμιο δηλαδή, θα είναι μόλις 0,06%, από 0,57% που είναι τώρα στον MSCI Emerging Markets Index.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άλμα 3,45%, με τις Cenergy, Metlen, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εθνική και Κύπρου να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Aegean, Τιτάν, Λάμδα, Optima Bank και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ χάνει 2,03%, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο -1,10%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, ΔΑΑ, Σαράντης, Coca Cola και Helleniq Energy. Χωρίς μεταβολή είναι ο Aktor.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο