Όλοι οι πολίτες θα δουν τον εαυτό τους στα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OT FORUM, ενώ ξεκαθάρισε, πολλές φορές, ότι η ΝΔ δεν έχει woke ατζέντα, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με το βιβλίο του Δημοτικού.
Μαρινάκης: Δεν θα μείνει κανείς εκτός των μέτρων
«Προφανώς θα υπάρχει στοχεύση. Περισσότερο ξεκάθαρα στους νέους και συγκεκριμένα τους νέους εργαζόμενους, ξανά στις οικογένειες με παιδιά, στους ευάλωτους, στους ευπαθείς, στους επαγγελματίες, αλλά θα δείτε ότι δεν θα μείνει κανείς εκτός» σημείωσε συγκεκριμένα.
Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική οικονομκή πολιτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βρήκε ανακολουθία ή ασυνέπεια στην κριτική της κατά της επιδοματικής λογικής.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που έχει μειώσει και καταργήσει 83 άμεσους και έμμεσους φόρους. Το πρόβλημα είναι όταν αυξάνεις φόρους, αυτό που έκανε δηλαδή η προηγούμενη από εμάς κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα είναι όταν αυξάνεις φόρους και παίρνεις δέκα ευρώ από τη μία τσέπη και δίνεις δύο στην άλλη με επιδόματα. Εμείς δεν έχουμε αυξήσει κανένα φορολογικό συντελεστή. Έχουμε μόνο μειώσει ή καταργήσει φόρους. Παράλληλα, ενισχύουμε σημαντικά επιδόματα με μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι για παράδειγμα το επίδομα μητρότητας. Μια νέα μαμά μέχρι το 2019 – 2020 έπαιρνε ένα εφάπαξ ποσό κάτω των χιλίων ευρώ. Τώρα παίρνει, επί εννέα μήνες, το 100% του κατώτατου μισθού, ο οποίος μάλιστα αυξάνεται. Τα αναπηρικά επιδόματα, για τα οποία και σήμερα θα ακούσουμε κάτι από τον Πρωθυπουργό. Όλα αυτά τα επιδόματα θεωρώ ότι πρέπει να ενισχύονται. Αντιθέτως, επιδόματα μία κι έξω έχουν αξία μόνο όταν διαχειρίζεσαι μία κρίση. Για παράδειγμα, το Market Pass ήταν κάτι το οποίο είχε δοθεί σε μία πρώτη μεγάλη φάση, ένα πρώτο μεγάλο κύμα πληθωρισμού. Άρα η πολιτική μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στη λογική των μόνιμων μέτρων και των φοροελαφρύνσεων», σημείωσε.
Μαρινάκης: Η ΝΔ και η κυβέρνηση ούτε έχει, ούτε θα αποκτήσει woke ατζέντα
Αναφορικά με τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με αναφορά στη μορφή της οικογένειας σε βιβλίο του Δημοτικού, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι η επιλογή των βιβλίων δεν είναι του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας και πρόσθεσε ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση, «ούτε έχει, ούτε θα αποκτήσει woke ατζέντα».
Σημείωσε, ότι η επιλογή των βιβλίων, ειδικά για το Δημοτικό, δεν θα έπρεπε να είναι μόνο αποτέλεσμα επιστημονικής ανάλυσης, αλλά πρέπει να περνάει μέσα και από το φίλτρο της προσοχής και της ευαισθησίας.
Απαντώντας στο επιχείρημα ότι το βιβλίο ουσιαστικά αποτυπώνει αυτό που ψήφισε η κυβέρνηση με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.
«Το νομοσχέδιο αυτό έλυσε μια εκκρεμότητα και έδωσε μια δυνατότητα τέλος πάντων για πολιτικό γάμο (…) Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Woke ατζέντα. Καμία σχέση. Η νομοθεσία αυτή δεν είναι μέρος της Woke ατζέντας και ούτως η άλλως ούτε είχαμε ούτε θα αποκτήσουμε ποτέ, έστω και κατ’ ελάχιστον, πρόθεση να υιοθετήσουμε τη Woke ατζέντα, με την οποία όχι μόνο εγώ προσωπικά, συνολικά η κυβέρνηση είναι δομικά, ιδεολογικά και ηθικά αντίθετη (…) Είναι άλλο πράγμα να νομοθετείς κάτι για συγκεκριμένη μερίδα συμπολιτών σου (…) και είναι άλλο πράγμα τα βιβλία τα οποία διδάσκονται παιδιά δημοτικού (…)».
Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια είπε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι «να αυξάνουμε το εισόδημα».
Το θέμα είναι «πώς βρίσκουμε τα λεφτά χωρίς να αυξάνουμε τους φόρους».
«Και έχουμε καταφέρει δύο πράγματα. Πρώτον, έχουμε αντιμετωπίσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό τη φοροδιαφυγή. Και δεύτερον, από την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλαδή εξαγωγές, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, έχει μεγαλώσει η πίτα και ένας άνθρωπος εκεί που ήταν άνεργος και πληρωνόταν με το επίδομα ανεργίας, άρα κόστιζε στο κράτος, αφού βρήκε δουλειά, πληρώνει στο κράτος όχι αυξημένους μειωμένους φόρους, αλλά πληρώνει στο κράτος φόρους και εισφορές. Και έτσι δημιουργούνται έσοδα (…)».
Για τη διαφθορά είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από την αίσθηση που βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις.
Επικαλέστηκε την ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου που αξιολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα «είναι από τα κράτη που έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ζητήματα κράτους δικαίου και ελευθερίας του Τύπου.









![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 2ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/syntaxeis_epidomata-300x300.jpg)


















![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 2ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/syntaxeis_epidomata.jpg)





