Τους βομβαρδισμούς κατά στόχων στο Κίεβο, αλλά κι άλλες περιοχές της Ουκρανίας, θα εντείνει η Μόσχα μετά από πρόσφατες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ίδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις κατά στρατιωτικών υποδομών, εγκαταστάσεων της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και σχετικών υποδομών στο Κίεβο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι δήλωσε σε μία συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Ουκρανία θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ν’ αναγκάσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το Κίεβο κι άλλες πόλεις, αλλά δεν θα στοχοποιεί αμάχους.
Επικαλούμενος στοιχεία που συνέλεξαν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: «Είδαμε έγγραφα και γνωρίζουμε ότι [ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν] επέτρεψε [στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις] να εξαπολύουν επιθέσεις σε υποδομές, δίκτυα εφοδιασμού και ειδικότερα να πλήττουν πόλεις και χωριά αδιακρίτως… δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία». Στόχος των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, είναι «να πιέσουν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα κι άλλες πόλεις».
Ο ουκρανός πρόεδρος απέδωσε αυτήν την αλλαγή στρατηγικής στην προσπάθεια του Πούτιν να εμφανιστεί ισχυρός, σε μια περίοδο που – όπως είπε ο Ζελένσκι – οι ρωσικές δυνάμεις υφίστανται βαριές απώλειες στο Ντονμπάς.
«Πρέπει να απαντήσουμε… Στις επιθέσεις τους εναντίον ενεργειακών υποδομών μας, πρέπει να απαντήσουμε με επιθέσεις στις δικές τους. Πρωτίστως σε διυλιστήριά τους: σε ό,τι τους δίνει χρήματα για να διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι.



































