Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας, Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) ανακοίνωσε πτώση 55% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το κακό αυτό αποτέλεσμα αποδόθηκε στην αδύναμη παγκόσμια ζήτηση και τον έντονο ανταγωνισμό του κλάδου.

Τα ανεπίσημα κέρδη στο εν λόγω τρίμηνο ανήλθαν στα 174,68 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πιο κάτω από τα 277 εκατομμύρια δολάρια που είχαν προβλέψει αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG.

Kίνα: Φορτσάρει για την παραγωγή προηγμένων ημιαγωγών

Τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3,5% στα 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τη συναινετική εκτίμηση εσόδων 1,66 δισεκατομμυρίων γιουάν στη δημοσκόπηση.

Για ολόκληρο το έτος, τα έσοδα ήταν 6,32 δισεκατομμύρια δολάρια, από 7,27 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 902,5 εκατομμύρια δολάρια το 2023 από 1,82 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το 2023, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 7,47 δισεκατομμύρια δολάρια γιουάν, αυξημένες σε σχέση με τα 6,35 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022, κατά 17,6% σε ετήσια βάση.

Υφεση στη βιομηχανία

Η βιομηχανία ημιαγωγών εισήλθε σε ύφεση τα τελευταία χρόνια, αφού η έλλειψη τσιπ λόγω πανδημίας μετατράπηκε σε υπερβολική προσφορά καθώς η οικονομία επιβραδύνθηκε και η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα μειώθηκε.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κλάδος μπορεί να ανακάμψει το επόμενο έτος λόγω της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς, όπως smartphone και άλλα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Η SMIC αναμένει μεικτό περιθώριο κέρδους μεταξύ 9-11% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με 16,4% το τέταρτο τρίμηνο
του 2023.

Η εταιρεία ήρθε στο διεθνές προσκήνιο πέρυσι όταν οι αναλυτές είπαν ότι η εταιρεία είχε βοηθήσει την Huawei στην ανάπτυξη ενός από τα πιο προηγμένα τσιπ που έχουν κατασκευαστεί ποτέ εγχώρια στην Κίνα. Αυτό το τσιπ χρησιμοποιήθηκε στη σειρά smartphone Mate 60 της Huawei που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»