Η Apple αναπτύσσει μία λεπτότερη έκδοση του iPhone που είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι το 2025. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα The Information, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Αυτή η νέα, πιο λεπτή, έκδοση του πιο δημοφιλούς προϊόντος της Apple είναι πιθανό να έχει υψηλότερη τιμή διάθεσης σε σχέση με το iPhone Pro Max που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του με τη μελλοντική σειρά iPhone 17, τον Σεπτέμβριο του 2025.

Κοντά σε συμφωνία Apple-OpenAI για να τοποθετήσει το ChatGPT στο iPhone

Προς το παρόν η συσκευή φέρει την κωδική ονομασία D23, σαν εσωτερικό project της Apple, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζει διαφορετικά σχέδια για τη συσκευή ενώ προφανώς στο εσωτερικό της θα φέρει τον τελευταίο επεξεργαστή που θα έχει σχεδιάσει η αμερικανική εταιρεία, πιθανότητα με την ονομασία A19.

Η αναμενόμενη ανανέωση υπογραμμίζει την ανάγκη της Apple να βελτιώσει το iPhone καθώς αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τις κινεζικές Honor και Huawei στην αγορά της Κίνας και την κορεατική Samsung Electronics παγκοσμίως.

Ειδικά η Samsung έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς smartphone το α’ τρίμηνο του 2024, με 20,8%, ακολουθούμενη από την Apple, με μερίδιο 17,3%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC (International Data Corporation). Είχε προηγηθεί ένα μικρό διάλειμμα, την τελευταία εορταστική περίοδο, παραδοσιακά η περίοδος που η Apple πετυχαίνει τις υψηλότερες πωλήσεις της.

Για το β’ οικονομικό της τρίμηνο η Apple ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 10,5% στα 45,96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να εγκαταλείψει το φθηνότερο μοντέλο iPhone Plus και σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο iPhone, διάδοχο του iPhone SE την άνοιξη του 2025, πάντα σύμφωνα με το The Information.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες μέρες αφότου η Apple παρουσίασε το τελευταίο της iPad Pro με νέο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης καθώς προσπαθεί να προφτάσει τους ανταγωνιστές της στον τομέα της συγκεκριμένης αναδυόμενης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία