Πόσοι εκτυπωτές σας επιτρέπουν να τρώτε το… αποτέλεσμα της εκτύπωσης; Στο ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει το τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό «theverge» που έψαξε, αγόρασε και δοκίμασε τον εκτυπωτή «Cocoa Press».  Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία είναι επιτέλους εδώ και είναι… υπεύθυνος για τα κιλά που πήρε ο συντάκτης του άρθρου, τα Χριστούγεννα.

3D: Το πρώτο φιλέτο ψαριού από εκτυπωτή είναι πραγματικότητα – «Έχει γεύση και λιώνει στο στόμα σας»

Ο Sean Hollister, την περίοδο των διακοπών, παρέλαβε έναν εκτυπωτή αξίας 3.995 δολαρίων και τριάντα «μπαστουνάκια» σοκολάτας που ταιριάζουν απόλυτα όλοι οι… «νόστιμοι» στόχοι του εκπληρώθηκαν.

Ρυθμίζει, πατάς και περιμένεις…

Όλα κύλησαν ομαλά και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μικρός. Αρχικά συνδέθηκε με την οθόνη του εκτυπωτή, έκανε τις ρυθμίσεις και έβαλε την πρώτη ύλη σε ένα φυσίγγιο. Προθέρμανε τη σοκολάτα για 30 λεπτά, πάτησε το κουμπί start και… η διαδικασία ξεκίνησε.

Μια μικρή αστοχία στις ρυθμίσεις δεν απέδωσαν αρχικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα όμως με δύο μικρές διορθώσεις ένα απίστευτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο τριαντάφυλλο ήταν μπροστά στον Hollister έτοιμο προς βρώση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Verge (@verge)

«Ήταν πεντανόστιμο, βελούδινο και απολαυστικό. Χρειάστηκε σχεδόν ένα ολόκληρο ραβδί σοκολάτας και μόνο δύο λεπτά για να καταναλωθεί», λέει ο δημιουργούς του σοκολατένιου τριαντάφυλλου που έκανε χρήση μαύρης σοκολάτας που περιείχε φοινικέλαιο αντί για βούτυρο, προφανώς για καλύτερη ροή.

Το τεστ γευσιγνωσίας πέρασε και από τη σύζυγο του Hollister που είναι λάτρης της μαύρης σοκολάτας καθώς «έμεινε ικανοποιημένη από την ποιότητα».

Τι έγινε όμως όταν χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα;

Ο ενθουσιασμός δεν ήταν ο ίδιος, το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε Candy Melts και το σχήμα δεν ήταν σαν το πρώτο τριαντάφυλλο. Η σοκολάτα είναι εξαιρετικά δύσκολη πρώτη ύλη στην εκτύπωση. Το Cocoa Press σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη θερμότητα του ακροφυσίου του. Στην περίπτωση της δοκιμής χρειάστηκαν μερικές ώρες για να φτάσει η σύριγγα σοκολάτας των 65 γραμμαρίων του εκτυπωτή σε ομοιόμορφη θερμοκρασία. Η ιδρύτρια της Cocoa Press, Ellie Weinstein, λέει ότι αυτό οφειλόταν σε ελάττωμα σε έναν από τους θερμαντήρες του και θα αντικαταστήσει ολόκληρη την κασέτα του θερμαντήρα για να λυθεί το πρόβλημα.

Ακόμα δυσκολότερη ήταν η επεξεργασία της λευκής σοκολάτας μέχρι να βρεθεί η επιθυμητή θερμοκρασία ροής.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»