Με κούπα ξεκίνησε την περιπέτειά του στη χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας ήταν εντυπωσιακός στον τελικό του Monte Carlo Masters και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3), Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος πήρε τον 6ο τίτλο ATP στην καριέρα του και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που φτάνει στην κατάκτηση Masters 1000. Αυτό μάλιστα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό τρόπαιο που βάζει στη συλλογή του, μετά τα ATP Finals το 2019.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο συμπατριώτης μας πήρε την κούπα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, αφού κέρδισε και τα πέντε ματς που έδωσε με 2-0 σετ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, ενόψει του Ρολάν Γκαρός, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Συγκεκριμένα, για να φτάσει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου ο Στέφανος απέκλεισε τους Καράτσεφ (6-3, 6-4), Γκάριν (6-3, 6-4), Φοκίνα (7-5, αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού) και Εβανς (6-2, 6-1), ενώ στον τελικό νίκησε με 6-3, 6-3 τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Εκτός από το τρόπαιο, ο Τσιτσιπάς θα πάρει και τα χρήματα που προβλέπει το prize money του τουρνουά για τον νικητή. Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τενίστας θα γίνει πλουσιότερος κατά 251.085 ευρώ, ενώ θα προσθέσει στη φετινή συγκομιδή του 1000 πόντους.

Με αυτούς τους πόντους την Δευτέρα (19/4) που θα ανανεωθούν οι βαθμολογίες της ATP, ο «Τσιτσιφάστ» θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κούρσας για τα ATP Finals, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο και θα αγωνιστούν οι 8 καλύτεροι του 2021.

Οσον αφορά στην παγκόσμια κατάταξη, ο Στέφανος θα παραμείνει στο Νο.5 του κόσμου, αλλά θα μειώσει τη διαφορά από τον τέταρτο, Νομινίκ Τιμ. Από την άλλη, ο Ρούμπεφ με τη συμμετοχή του στον τελικό εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.7 του κόσμου, με τον Φέντερερ να πέφτει στο Νο.8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι