Όταν ο Τζόνι Φρόστικ συνειδητοποίησε ότι περνά καρδιακό επεισόδιο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι είχε συνάντηση με τον διευθυντή του την επόμενη ημέρα. Αμέσως μετά σκέφτηκε πώς να χρηματοδοτήσει ένα επενδυτικό σχέδιο, τη διαθήκη του και τελευταία τη γυναίκα του.

Ο Φρόστικ, υπεύθυνος 20 υπαλλήλων που εργάζονται σε projects δεδομένων στην HSBC Holdings Plc, περιέγραψε την εμπειρία που τον έφερε αντιμέτωπο με τον θάνατο σε ένα ποστάρισμα στο LinkedIn το οποίο διαβάστηκε περίπου 7 εκατομμύρια φορές μέχρι χθες. Ο 45χρονος Βρετανός είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση στελέχους στον χρηματοπιστωτικό τομέα που λυγίζει από το βάρος της κουλτούρας –δουλειά μέχρι εξάντλησης- που κυριαρχεί στη διάρκεια μιας πανδημίας και έχει θολώσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο γραφείο και τη ζωή στο σπίτι.

«Εκεί που πριν την πανδημία θα σχόλαγα λογικά μεταξύ πεντέμισι με έξι, έβρισκα τον εαυτό μου να είναι στο γραφείο Παρασκευή στις 8 το βράδι, εξαντλημένος, να σκέφτομαι ότι χρειάζεται να ετοιμάσω κάτι για τη Δευτέρα και ότι δεν έχω χρόνο. Τότε άρχισα να εργάζομαι Σαββατοκύριακα», είπε ο Φρόστικ σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg από το σπίτι του στο Ντόρσετ. «Αυτό είναι δική μου ευθύνη. Απλά χάθηκα ανάμεσα σ΄αυτές τις θολές γραμμές των ορίων».

«Ολοι ευχόμαστε πλήρη και γρήγορα ανάρρωση στον Τζόναθαν», είπε η Χέϊντι Ασλε:i, εκπρόσωπος της HSBC. «Η απάντηση σ’ αυτό το ζήτημα δείχνει πόσο πολύ βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων και ενθαρρύνουμε όλους να θέσουν ως προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία τους», τόνισε.

Ο Φρόστικ είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του πέρασαν δυσανάλογα μεγάλο χρόνο στο Zoom και ότι οι ώρες εργασίας έφτασαν μέχρι τις 12 ώρες ημερησίως. Η απομόνωση της εξ αποστάσεως εργασίας έχει επίσης κόστος, υπογράμμισε.

Ο πρώην οικοδόμος άλλαξε κατεύθυνση και ακολούθησε τα χρηματο-οικονομικά. Γεννημένος στο Μπόρνμουθ, εργάστηκε στην οικοδομική εταιρεία του πατέρα του και απέκτησε το πτυχία μπάτσελορ στα 29. Μετακόμισε στο Λονδίνο και άρχισε μια καριέρα σε εταιρείες όπως οι Accenture Plc, JPMorgan Chase & Co., Deutsche Bank AG καθώς επίσης στη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Φρόστικ, έχει τρια παιδιά και δηλώνει υπεύθυνος για την υπερκόπωση και για ότι παραμέλησε την υγεία του, γεγονός που οδήγησε στο καρδιακό επεισόδιο. Τώρα, νιώθει ότι θέλει να μοιραστεί αυτό που του συνέβη –κάτι σαν ξυπνητήρι- με άλλους. «Εχω ευθύνη απέναντι στον εαυτό μου και στους άλλους ανθρώπους», είπε ο Φρόστικ. «Αυτό που συνέβη σε μένα, μπορεί να συμβεί σε σας. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Επιθυμία του είναι να ανοίξει συζήτηση γύρω από την κουλτούρα της εργασίας την επόμενη ημέρα από τον πανδημία και ελπίζει ότι οι εργοδότες θα υιοθετήσουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση. Τόνισε ωστόσο ότι δεν κατηγορεί την HSBC για το πρόβλημα υγείας του.

Το post του Φρόστικ έχει ήδη 200.000 likes.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive