Αλλαγές στις επενδύσεις που συνδέονται με τους Αναπτυξιακούς Νόμους

Για δύο χρόνια παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης, σε όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016

Αλλαγές στις επενδύσεις που συνδέονται με τους Αναπτυξιακούς Νόμους

Για δύο χρόνια παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης, σε όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να αποφευχθεί η απένταξή τους εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Από εκεί και πέρα, για όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στους Αναπτυξιακούς νόμους του 2004, 2011 και 2016, η απόφαση ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, μπορεί να εκδοθεί χωρίς την πλήρωση του όρου της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας ή/και της δημιουργίας νέων.

Αυτό ισχύει στην περίπτωση που η δραστηριότητα των επενδύσεων εμπίπτει στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία.

Εφόσον η οριζόμενη ημερομηνία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του έχει ή θα γίνει μεταξύ 1ης Ιανουαρίου του 2020 έως 30 Ιουνίου του 2021.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η πλήρωση του όρου της διατήρησης των υφιστάμενων ή/και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ελέγχεται μετά την περίοδο αυτή και σύμφωνα με το οικείο θεσμικό πλαίσιο.

Από εκεί και πέρα, επενδυτικά σχέδια για τα οποία έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016, από επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία, ο υπολογισμός των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 δύναται να πραγματοποιείται λαμβανομένων υπόψη των στοιχείων απασχόλησης των αντίστοιχων μηνών του 2019.

Τώρα, σε ό,τι αφορά περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων των νόμων 2004 και 2011 έχει κριθεί από τις αρμόδιες Γνωμοδοτικές Επιτροπές ότι δικαιούνται παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά δεν έχει εκδοθεί έως τις 30 Οκτωβρίου του 2019 η σχετική εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της παράτασης, η διάρκεια της παράτασης αυτής που εγκρίνεται με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου, υπολογίζεται μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Η διάρκεια της παράτασης υπολογίζεται μετά τις 31/12/2021 και για όσες περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων των Αναπτυξιακών νόμου του 2004 και 2011 έχουν εκδοθεί αποφάσεις χορήγησης παράτασης μετά τις 11/9/2019, οπότε οι αποφάσεις αυτές τροποποιούνται μετά από αίτηση του δικαιούχου φορέα που υποβάλλεται εντός μηνός από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.

OT Originals

Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο