Ξεκινάει στις 14 Ιουνίου η επιδοτούμενη  ακτοπλοϊκή γραμμή από Θεσσαλονίκης για Βόρειες Σποράδες την οποία είχε  ανακοινώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια  της τελευταίας επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη.
Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, δεν θα γίνει διαγωνισμός αλλά το Υπουργείο απευθύνθηκε  στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για να ενημερώσει τα μέλη του και την ακτοπλοϊκή εταιρεία SeaJets  (δεν είναι μέλος του Συνδέσμου) προκειμένου να ενημερωθούν και όποιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών, προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΚΙΑΘΟΣ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ» και επιστροφή, με την εκτέλεση τριών (03) δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 14/06/2021 έως 03/10/2021 [σύνολο δεκαέξι (16) εβδομάδες], αντί μισθώματος πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (€ 55.000,00) για πλοία Κατηγορίας 3 ή εξήντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ ( € 68.750,00) για πλοία Κατηγορίας 2, ανά πλήρες δρομολόγιο μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Όπως προστίθεται τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου Ε/Γ-Ο/Γ–Τ/Χ (Ταχύπλοο) πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν, αναφέρονται ως εξής: i)Να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 700 (θέρους) επιβατών. ii)Να έχει επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη από ή ίση με 1.900 τ.μ. εκ των οποίων 270 τ.μ. για φόρτωση Φ/Γ οχημάτων. iii)Να έχει ολικό μήκος τουλάχιστον 100 μ.
Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει ακόμη  ότι η  σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Δευτέρα 31/5/2021 και ώρα 15.00, προκειμένου να συναφθεί η σχετική σύμβαση, μέχρι την Πέμπτη 03/06/2021 και ώρα 15:00.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News