Ένα ακόμα στοιχείο, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, αποτυπώνει το παράδοξο που συμβαίνει στην αμερικανική αγορά εργασίας: τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, την ώρα που οι κενές θέσεις εργασίας εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, και οι επιχειρήσεις δίνουν ολοένα και περισσότερα μπόνους για να βρουν εργαζομένους.

Τα υψηλά επιδόματα ανεργίας του πακέτου Μπάιντεν, οι ανησυχίες για την πανδημία, αλλά και η φροντίδα των παιδιών καθώς πολλές δομές παραμένουν κλειστές, είναι μερικοί από τους λόγους στους οποίους αποδίδεται η απροθυμία των Αμερικανών να επιστρέψουν σε πλήρη απασχόληση.

Ωστόσο, ένας ακόμα λόγος διαφαίνεται, και δεν είναι άλλος από τα κρυπτονομίσματα: Μερικοί δυνητικοί εργαζόμενοι, μένουν στο σπίτι τους και επενδύουν στο Bitcoin και τους ανταγωνιστές του, εκμεταλλευόμενοι το ξέφρενο ράλι και τις εντυπωσιακές αποδόσεις που φθάνουν σε τριψήφιες ποσοστιαίες μεταβολές.

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις της Ιρίνα Νοβοσέλσκι, CEO της ιστοσελίδας CareerBuilder, η οποία μιλώντας στο Yahoo Finance, υπογραμμίζει ότι είναι πολλοί πλέον αυτοί, που περιορίζουν τις ώρες που θέλουν να δουλέψουν με βάση αυτό που συμβαίνει στην αγορά κρυπτονομισμάτων: «Κερδίζουν χρήματα και δεν θέλουν πλέον να γεμίζουν ώρες πλήρους απασχόλησης».

Τη θέση αυτή έρχονται να ενισχύσουν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι 21,2 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 14% του ενήλικου πληθυσμού, κατέχουν κρυπτονομίσματα.

Όλο αυτό το σκηνικό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εξεύρεση εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Νοβοσέλσκι οι εργοδότες δεν χρησιμοποιούν μόνο υψηλότερους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να επανεκπαιδεύσουν άτομα που θέλουν να αλλάξουν καριέρα.

Μάλιστα το 88% στελεχών που ρωτήθηκαν από το CareerBuilder δήλωσαν ότι προσλαμβάνουν υποψηφίους, ακόμα κι αν δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για μία θέση και τους παρέχουν ειδική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto