Πλακιωτάκης: Ετοιμα τα ελληνικά λιμάνια να υποδεχτούν με ασφάλεια την κρουαζιέρα – 7 νέοι προβλήτες στο λιμάνι του Λαυρίου

Οι προβλήτες θα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 σκάφη αναψυχής, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση της Celestial Cruises

Πλακιωτάκης: Ετοιμα τα ελληνικά λιμάνια να υποδεχτούν με ασφάλεια την κρουαζιέρα – 7 νέοι προβλήτες στο λιμάνι του Λαυρίου

«Η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα, σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση της Celestial Cruises, με την ευκαιρία έναρξης των προγραμμάτων της στον κλάδο κρουαζιέρας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Λαυρίου, πολύ σύντομα  θα εγκριθεί η δημιουργία νέων 7 πλωτών προβλητών, που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 σκάφη αναψυχής. Σε μία περίοδο που πραγματοποιούνται εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, οι νέοι προβλήτες  θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, αναβαθμίζοντας ταυτοχρόνως το λιμάνι του Λαυρίου, τόνσιε ο Υπουργός.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναθεωρήθηκαν, με βάση την εμπειρία του 2020 και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τους φορείς της κρουαζιέρας.

«Τα λιμάνια μας», συνέχισε, «έχουν έτοιμα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid, ενώ ολοκληρώθηκε η κατηγοριοποίησή τους σε λιμανια έναρξης, λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και λιμάνια καταφυγής, για όσα πλοία αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι των νησιών μας εμβολιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χάρη στο πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, κάτι που δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας».

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε εγκαίρως ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας επιβατών και πληρωμάτων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα 40 περίπου κρουαζιερόπλοια που θα δραστηριοποιηθούν στις Ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι. Η κρουαζιέρα νικά την πανδημία και επανεκκινεί, από το Λαύριο, με πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, την οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες, κατέληξε ο υπουργός.

OT Originals

Περισσότερα από Ναυτιλία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο