Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (ABC) επιβεβαίωσε την απαγόρευσή της σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η οποία αργότερα διαγράφηκε, μια μετάφραση της οποίας δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Colin Wu τη Δευτέρα.


Η τράπεζα ανέφερε πρόσφατες οδηγίες της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για τη συνέχιση της καταστολής των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Τυχόν τέτοιες συμπεριφορές που εντοπίζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα τον «τερματισμό των σχέσεων με τους πελάτες» και θα αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ABC, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, έρχεται στο πλαίσιο της ευρύτερης καταστολής της εξόρυξης και διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων από την κινεζική κυβέρνηση.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή του Bitcoin έχει μειωθεί περίπου 7% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματευόταν στα περίπου$ 33.300  έως και πριν λίγες ώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;