Ένα σπάνιο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού, η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει να αγοραστεί στη δημοπρασία τον επόμενο μήνα, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s τη Δευτέρα.

Ο οίκος δημοπρασιών τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ένα διαμάντι τέτοιου μεγέθους, βγαίνει στο σφυρί με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Το διαμάντι 101,38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που ονομάζεται The Key 10138, είναι ένα από τα δέκα διαμάντια με περισσότερα από 100 καράτια που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία, εκ των οποίων μόνο δύο είχαν σχήμα αχλαδιού.

Θα διατεθεί στις στις 9 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ και εκτός από τα παραδοσιακά νομίσματα θα γίνουν δεκτά επίσης το Bitcoin ή το Ether.

«Αυτή είναι μια πραγματικά συμβολική στιγμή. Ο πιο αρχαίος και εμβληματικός παρονομαστής αξίας μπορεί τώρα, για πρώτη φορά, να αγοραστεί χρησιμοποιώντας το νεότερο παγκόσμιο νόμισμα της ανθρωπότητας », ανέφερε σε δήλωση ο Patti Wong, πρόεδρος της Sotheby’s Asia.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
Η απειλητική φύση, μέσα από τον φακό του Mitch Dobrowner
Green |

Η απειλητική φύση, μέσα από τον φακό του Mitch Dobrowner

Ο Dobrowner, ο οποίος ζει μεταξύ Λος Άντζελες και Λόουν Πάιν της Καλιφόρνιας, στήνει τον φακό του μπροστά σε αποκαλυπτικών διαστάσεων και έντασης καταιγίδες που λυσσομανούν πάνω από αγροτικές περιοχές στις Πολιτείες Οκλαχόμα, Κάνσας και Βόρεια Ντακότα

«Aerodream»: Μια διαφορετική έκθεση αρχιτεκτονικής με αεροσυμπίεση
Plus |

«Aerodream»: Μια διαφορετική έκθεση αρχιτεκτονικής με αεροσυμπίεση

Από conceptual έργα τέχνης μέχρι εφαρμογές για τον στρατό και μεγάλης κλίμακας αρχιτεκτονήματα με αεροσυμπίεση, η έκθεση «Aerodream» ταξιδεύει τον επισκέπτη στην «τρέλα με τα φουσκωτά» των δεκαετιών 1960 και 1970, μέσα από εγκαταστάσεις, σχέδια, αφίσες, φωτογραφίες και κινηματογραφικά πλάνα.