Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Ρικάρντο Σαλίνας Πλιέγκο, επιθυμεί να κάνει την , το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα που θα κάνει δεκτά τα bitcoin.

Ο Σαλίνας, ο οποίος είναι πρόεδρος της μητρικής εταιρείας της τράπεζας, Grupo Salinas, έγραψε στο Twitter ότι πιστεύει ότι το bitcoin είναι μια καλή επιλογή για ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με την Banco Azteco ώστε να γίνει «η πρώτη τράπεζα στο Μεξικό που δέχεται bitcoin».

Τα σχόλια του Salinas ήρθαν σε απάντηση σε ένα tweet του CEO της MicroStrategy και ένθερμου υποστηρική των bitcoin, Michael Saylor, ο οποίος είχε σχολιάσει θετικά ένα βίντεο του Μεξικού επιχειρηματία που κυκλοφόρησε στο Twitter το Σαββατοκύριακο.

Η κεντρική τράπεζα του Μεξικού καταπολεμά επί του παρόντος τον πληθωρισμό επιθετικά, έχοντας αυξήσει τα επιτόκια στο 4,25% την περασμένη εβδομάδα καθώς ο πληθωρισμός ανεβαίνει πάνω από το 6%.

Η Salinas είναι το τρίτο πλουσιότερο άτομο στο Μεξικό με καθαρή αξία 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Εκτός από την τράπεζα, η εταιρεία του έχει επίσης κυριότητα σε πολλές άλλες επιχειρήσεις λιανικής και ΜΜΕ.

Οι Bitcoiners συχνά κοιτάζουν τις οικονομίες της Λατινικής Αμερικής – ιδίως τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία – ως παραδείγματα αγορών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το bitcoin ως εναλλακτική λύση έναντι των κρατικών νομισμάτων τους λόγω των υψηλών ποσοστών πληθωρισμού και υποτίμησης νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;