Σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στη χρήση των bitcoin, μετά την ψήφιση νόμου που τα καθιστά νόμιμο χρήμα, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, προσφέρει κρυπτονομίσματα αξίας 30 δολαρίων σε κάθε πολίτη που θα εγγραφεί στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει το δικό της «πορτοφόλι» Bitcoin που ονομάζεται Chivo, (σημαίνει coοl στην τοπική αργκό), δήλωσε ο Μπουκέλε, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό κάθε πολίτη που κατεβάζει την εφαρμογή και εγγράφεται ως χρήστης με τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό ταυτότητάς του.

Ο νόμος για τα Bitcoin θα τεθεί σε ισχύ στις 7 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Eric Gravengaard, CEO of Athena Bitcoin Inc. shows the use of a Bitcoin ATM during a presentation ahead of a news conference in San Salvador, El Salvador June 24, 2021. REUTERS/Jose Cabezas

Ο 39χρονος Μπακέλε, επανέλαβε τα επιχειρήματά του ότι η χρήση του κρυπτονομίσματος θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων, θα αυξήσει την κατανάλωση και θα μειώσει το κόστος αποστολής εμβασμάτων για εκατομμύρια ανθρώπους της χώρας που εργάζονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε δολάρια θα παραμείνουν σε δολάρια και οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σε δολάρια, είπε.

«Γιατί δημιουργήσαμε αυτόν τον νόμο; Επειδή το Bitcoin έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και αν το κάνουμε αυτό, επενδυτές και τουρίστες που κατέχουν Bitcoin θα έρθουν στη χώρα και θα ωφελήσουν τους κατοίκους και την οικονομία », δήλωσε ο Μπουκέλε.

Οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν επιχειρήσεις με Bitcoin από τα πορτοφόλια τους για αντικείμενα που αναφέρονται σε δολάρια. Αλλά αν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θέλουν να λάβουν πληρωμή σε δολάρια, μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί στην εφαρμογή Chivo για να μετατρέψουν αμέσως τα Bitcoin σε δολάρια: «Θα είναι εντελώς προαιρετικό. Το δολάριο θα συνεχίσει να είναι νόμιμο χρήμα », είπε.

Το πορτοφόλι Chivo θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο και θα είναι συμβατό με άλλα πορτοφόλια Bitcoin.

Η κυβέρνηση θα παρέχει εκπαίδευση για επιχειρήσεις σχετικά με συναλλαγές Bitcoin και θα επιδιώξει να βελτιώσει τη διείσδυση στο Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα για να ενθαρρύνει τη χρήση της κρυπτογράφησης, είπε. Οι επιχειρήσεις που τεχνολογικά δεν μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικές πληρωμές θα εξαιρεθούν από το νόμο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto