Ίδρυμα Γκέιτς: 2,1 δισ. δολάρια για την προώθηση της ισότητας

Η προσφορά έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ του ΟΗΕ, που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι, με θέμα την ισότητα των δύο φύλων

Ίδρυμα Γκέιτς: 2,1 δισ. δολάρια για την προώθηση της ισότητας

Τη διάθεση 2,1 δισ. δολαρίων για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων ανακοίνωσε το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η προσφορά έρχεται στο πλαίσιο και του μεγάλου φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι και έχει σαν αποκλειστικό θέμα την ισότητα.

Περίπου 25 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου φόρουμ για την ισότητα των δύο φύλων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υπάρχουν χώρες που δεν έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια και τους στόχους που είχαν τεθεί, ήδη από το 1995. Στόχος του φόρουμ, που αριθμεί πάνω από 700 συμμετέχοντες από 150 χώρες είναι η ανανέωση των στόχων πάνω σε τέσσερα βασικά σημεία, την οικονομική δικαιοσύνη, την πάταξη της βίας, τα σεξουαλικά δικαιώματα και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Την ανεπαρκή πρόοδο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα για την παγκόσμια κοινότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωση του και το ίδρυμα Γκέιτς. «Ο κόσμος παλεύει για την ισότητα των δύο φύλων εδώ και δεκαετίες, όμως η πρόοδος είναι αργή» τονίζει και για το σκοπό αυτό το ίδρυμα, εκ των κορυφαίων στο είδος του στον πλανήτη, θα συνεισφέρει οικονομικά στην προσπάθεια.

Άλλωστε, η ίδια η κυρία Γκέιτς θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές του φόρουμ, μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και τέως Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο