Ανοδικά κινήθηκαν με το άνοιγμα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης στην Wall Street την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση ότι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο S&P 500 κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ, ξεκινώντας τις πρώτες συνεδριάσεις του τρίτου τριμήνου από ένα υψηλό επίπεδο. Ο Nasdaq έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στην έκθεση θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ τον Ιούνιο, που ήταν και το βασικό οικονομικό στοιχεία που βγήκε αυτήν την εβδομάδα.

Τα στοιχεία έδειξαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση στις προσλήψεις, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα ελαφρώς στο 5,9%.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο. Σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 3,6%.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Μάιο κατά 3,2% στα 71,2 δισ. δολάρια.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Virgin Galactic, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στη επόμενη δοκιμαστική διαστημική πτήση της θα συμμετάσχει και ο ιδρυτή της Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η αποστολή, στην οποία θα συμμετάσχουν δύο πιλότοι, ο Μπράνσον και τρεις υπάλληλοι της Virgin Galactic, προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου από το κέντρο επιχειρήσεων της εταιρείας στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Η πτήση αυτή δεν αντιπροσωπεύει μόνο την εκπλήρωση του στόχου του Μπράνσον να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά σηματοδοτεί επίσης μια νίκη επί τουδισεκατομμυριούχου Jeff Bezos . Ο τελευταίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα λανσάρει στον πρώτο αεροπλάνο επιβατών Blue Origin της εταιρείας του στις 20 Ιουλίου .

Η μετοχή της Virgin Galactic σημείωσε άνοδο έως και 25% λίγο μετά το άνοιγμα, και στη συνέχεια περιόρισε τα κέρδη της στο 16%.

Η μετοχή της έχει υπερδιπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος, αλλά έχει δει άγριες διακυμάνσεις – ανέβηκε πάνω από 60 ολ. ανά μετοχή τον Φεβρουάριο πριν πέσει στα 15 δολ. τον Μάιο και στη συνέχεια ανέκαμψε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street