Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε για 6η συνεχόμενη φορά ο δείκτης S&P 500, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς με όρεξη για αγορές μετοχών αλλά και από την ενθαρρυντική ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για την ανεργία.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P έκλεισε στις  4.319,94μονάδες καταγράφοντας αύξηση 0,52%, ο Dow Jones ενισχύθηκε  κατά 0,38% στις 34.633,53 μονάδες-σημειώνοντας την τέταρτη υψηλότερη απόδοση στην ιστορία του-  και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.522,38 μονάδες, με άνοδο 0,13%.

Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο, τα κέρδη του Dow Jones ανέρχονται στο 12,7%, του S&P 500 στο 14,4% και του τεχνολογικού Nasdaq στο 12,5%.

«Βλέπω κέρδη σε αυτό το τρίμηνο» λεει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη«αλλά όχι τόσο ζωηρά όσο ήταν στο δεύτερο τρίμηνο.»

Ειδικά στην αγορά εργασίας, ο ρυθμός  ανάρρωσης της οποίας είχε προβληματίσει εσχάτως, τα χθεσινά και σημερινά στοιχεία έδωσαν ένα νέο τόνο αισιοδοξίας. Μιλάμε για τα χθεσινά στοιχεία για το άλμα στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα και τη σημερινή ανακοίνωση της υποχώρησης των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας, που έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας. Και βέβαια αύριο ακολουθεί η έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο, που ελπίζεται να επιβεβαιώσει την άνοδο στις προσλήψεις και την πτώση του δείκτη ανεργίας.

Η Didi Global Inc σημείωσε άνοδο 17%, τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης της ως εισηγμένη στις ΗΠΑ εταιρεία. Η Micron Technology Inc υποχώρησε κατά 5,8%, παρά το γεγονός ότι η chipmaker εταιρεία ξεπέρασε τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις κερδών και αύξησε την πρόβλεψη εσόδων της. Η μετοχή της MGM Resorts International σημείωσε άνοδο 1,7% μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αγοράσει το υπόλοιπο 50% της JV, CityCenter Holdings LLC, για 2,125 δισεκατομμύρια δολάρια από την Infinity World Development.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street