Την ώρα που οι περισσότεροι Αμερικανοί αναπνέουν με ανακούφιση καθώς επιστρέφουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους και βγαίνουν από τα σπίτια τους μετά τα lockdowns, η βιομηχανία video streaming δεν φαίνεται να μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι NBCUniversal της Comcast, ViacomCBS, WarnerMedia της AT&T και Discovery είναι ανάμεσα στις εταιρείες που άρχισαν να προσφέρουν υπηρεσίες video streaming  στη διάρκεια της πανδημίας. Η αγορά αυτή ήταν ένας από τους περισσότερο κερδισμένους της πανδημίας καθώς ο εγκλεισμός στα σπίτια οδήγησε τους ανθρώπους μαζικά σε συνδρομές της υπηρεσίας. Οι Αμερικανοί δαπάνησαν 44% περισσότερο χρόνο video streaming στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Conviva.

Ο πόλεμος του streaming τώρα αρχίζει. Oπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, εταιρείες media και τεχνολογίας θα χρειαστεί να δείξουν στους επενδυτές ότι μπορούν να μεγαλώσουν τη συνδρομητική τους βάση τώρα που ο κόσμος δεν είναι κλεισμένος σπίτι του. Ο καθορισμός του ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως ο πιο απλός τρόπος μέτρησης της επίδοσης μιας εταιρείας είναι η παρατήρηση του συνολικού αριθμού συνδρομητών και τα μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU). Οσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι εταιρείες δεν είναι ιδιαίτερα συνεπείς στη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, τουλάχιστον όχι όλες. Η διαφάνεια στο θέμα των συνδρομών και το ARPU ίσως είναι η πιο σαφής ένδειξη για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει στον πόλεμο του streaming.

Ποια είναι η συνδρομητική βάση των εταιρειών (με βάση τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις):

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus