Την έξοδό της από τα ψηφιακά μέσα επιδιώκει η Verizon Communications Inc μέσω της πώλησης ενεργητικού ύψους 4-5 δις δολααρίων, που περιλαμβάνουν τις Yahoo και AOL, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Wall Street Journal.

Η Verizon δαπάνησε 9 δις δολάρια για να αγοράσει τα κάποτε κυρίαρχα site της AOL το 2015 και της Yahoo το 2017, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου στα ψηφιακά μέσα. Ο γίγας τηλεπικονωνιών –με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών στις ΗΠΑ- αναδιοργάνωσε τις εταιρείες το 2017, όμως τελικά απέτυχε στην επίτευξη του στόχου για ετήσιο κύκλο εργασιών 10 δις δολαρίων μέχρι το 2020, με την Verizon να προχωρά σε απομείωση της αξίας της κατά 4,5 δις δολάρια το 2018 και σε περικοπές.

Η εταιρεία έχει επικεντρώσει την προσοχή της τελευταία στις συνεργασίες με εταιρείες όπως Disney+ και Ηulu που προσφέρουν υπηρεσίες video-streaming.

Τα έσοδα από την πώληση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε δραστηριότητες αιχμής, όπως εξοπλισμός δικτύου και καλώδια οπτικής ίνας καθώς η εταιρεία αναπτύσσει το δίκτυο 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εταιρείες ιδιωτικού κεφαλαίου όπως η Apollo Global Management, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο

Πρόσφατα Άρθρα