Οκτώ από τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων και αντασφάλισης ανακοίνωσαν τη σύσταση συμμαχίας με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών για τη μετάβαση σε μια (παγκόσμια) οικονομία μηδενικών ρύπων. Για το σκοπό αυτό και με ορίζοντα την επίτευξη μηδενικών ρύπων μέχρι το 2050 θα προχωρήσουν και οι ίδιες στη μεταρρύθμιση των χαρτοφυλακίων τους.

Στη λεγόμενη συμμαχία του Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) συμμετέχουν οι τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, ήτοι η Allianz, η ΑΧΑ και η Generali. Τα υπόλοιπα μέλη είναι η Aviva, η Zurich Insurance Corp, η Munich Re, η SCOR και η Swiss Re.

Η κάθε μία από τις εταιρίες μεμονωμένα θα θέτει μεσοπρόθεσμους στόχους κλιματικής αλλαγής κάθε πέντε χρόνια και θα ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας για την πρόοδο που έχει καταγράψει για την επίτευξη των στόχων. Μάλιστα, στη διαμόρφωση των σχεδίων τους για τη διαχείριση ρίσκου θα περιλαμβάνουν πλέον κριτήρια ρίσκου μηδενικών ρύπων και απολιγνιτοποίησης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, οι εταιρείες θα ανταποκριθούν στις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται και ο ασφαλιστικός κλάδος, ώστε να προετοιμαστεί για την εποχή της απολιγνιτοποίησης και να σταματήσει να υποστηρίζει και να επενδύει σε project ορυκτών καυσίμων.

«Με τη νέα συμμαχία του Net-Zero Insurance Alliance ανεβάζουμε περαιτέρω τον πήχη των κλιματικών μας φιλοδοξιών» σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Group, Τόμας Μπούμπερλ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της NZIA.

Η ιδέα για τη συμμαχία «έπεσε» στο τραπέζι για πρώτη φορά, τον περασμένο Απρίλιο από τον CEO της Generali, Φιλίπ Ντονέ και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο της κλιματικής διάσκεψης της Βενετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green