ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια των τραπεζικών χορηγήσεων δανείων

Η συνολική ζήτηση των εταιρικών δανείων αυξήθηκε ως ένα βαθμό. Παράλληλα, τα κριτήρια και οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα.

ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια των τραπεζικών χορηγήσεων δανείων

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) . Κατά βάση αμετάβλητοι παρέμειναν και οι συνολικοί όροι χορήγησης επιχειρηματικών δανείων, ενώ η συνολική ζήτηση των δανείων αυτών αυξήθηκε ως ένα βαθμό, σύμφωνα με την ΤτΕ.

Παράλληλα, τα κριτήρια και οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ η ζήτηση τόσο για στεγαστικά όσο και για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό.

Ειδικότερα, κατά το β΄ τρίμηνο του 2021, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2021, σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όροι

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021.

Η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ, στο β΄ τρίμηνο του 2021, παρουσίασε αύξηση ως έναν βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των χρηματοδοτικών αναγκών για πάγιες επενδύσεις και για κεφάλαια κίνησης. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση τόσο των μακροπρόθεσμων όσο και των βραχυπρόθεσμων δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε κατά βάση αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Δάνεια προς νοικοκυριά

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2021, τόσο τα κριτήρια όσο και οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Η ζήτηση τόσο για τα στεγαστικά δάνεια όσο και για τα καταναλωτικά αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Η ζήτηση των καταναλωτικών δανείων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό, ενώ των στεγαστικών αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2021.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε κατά βάση αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

OT Originals

Περισσότερα από Τράπεζες

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο