Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έλαβαν το θετικό σήμα που επιζητούσαν από την αγορά εργασίας με αφορμή τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας που διαμορφώθηκαν στα αναμενόμενα ή και καλύτερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow σημειώνει άνοδο κατά 0,48% ή 166 μονάδες στις 34.962 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,34% ή 51 μονάδες στις 14.832 μονάδες και ο S&P 500 προσπαθεί να καλύψει μέρος των χθεσινών απωλειών με κέρδη 0,39% στις 4.419 μονάδες.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, όπου εντοπίζεται η αχίλλειος πτέρνα της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, αισιόδοξο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν τα σημερινά στοιχεία από τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στα αναμενόμενα επίπεδα, στις 385.000, αν και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις από παλαιούς ανέργους υποχώρησαν κάτω από το όριο των 3 εκατομμυρίων για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2020, ήτοι από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια ώρα ώθηση συνεχίζουν να δίνουν στην αμερικανική αγορά τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, που τις περισσότερες φορές κινούνται και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Από τις επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500, το 59% έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα και από αυτές το 88% έχουν παρουσιάσει υψηλότερες από τις προβλεπόμενες επιδόσεις, σύμφωνα με την FactSet.

Στην αγορά ομολόγων, μετά τη χθεσινή «βουτιά» στην απόδοση του 10ετούς στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έξι μήνες, οι αποδόσεις κινούνται σήμερα ανοδικά. Μάλιστα, η απόδοση του 10ετούς έχει ανακάμψει ελαφρά στο 1,207%. Στην αγορά συναλλάγματος, ωστόσο, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,185.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κερδίζει έδαφος στα 68,7 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση κατά 0,76%, αν και παραμένει σταθερά κάτω από το «μαξιλάρι» των 70 δολαρίων, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,45% στα 1.806 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street