Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για την τρέχουσα χρήση προέβη η Adidas, αν και οι πωλήσεις της στην Κίνα εξαιτίας του μποϋκοτάζ που ασκούν οι καταναλωτές στον κολοσσό των αθλητικών ειδών, λόγω της θέσης που έλαβε η εταιρεία κατά των καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μειώθηκαν.

Κατά τη δημοσίευση των εσόδων του δευτέρου τριμήνου, την Πέμπτη, η Adidas δήλωσε ότι σημειώθηκε άνοδος στα έσοδά της παντού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εκτός από την Κίνα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου να καταγράψουν αύξηση σε ποσοστό 55%, σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως αναφέρεται από το CNBC, .

Το καθαρό κέρδος της εταιρείας έφτασε τα 397 εκατ. ευρώ (470 εκατ. δολάρια) για το δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με την καθαρή ζημία των 295 εκατ. ευρώ που κατεγράφη το περασμένο έτος, κατά το αποκορύφωμα της πανδημίας.

Τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσαν μείωση 14% κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές μπορούσαν να επισκεφθούν ξανά τα φυσικά καταστήματα, σε αντίθεση με την ίδια περίοδο το 2020, όπου σημειώθηκε απότομη αύξηση των ηλεκτρονικών εσόδων της εταιρείας, εξ αιτίας του lockdown.

H Adidas αναθεώρησε τις προβλέψεις της, εκτιμώντας αύξηση μέχρι και 20% σε ετήσια βάση το 2021, λόγω του ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν σταδιακά να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Μποϋκοτάζ στην Κίνα

Με τους επενδυτές και τους αναλυτές να παρακολουθούν στενά τις πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα, η Adidas προέβη σε δηλώσεις ότι τα έσοδα της από την κινεζική αγορά μειώθηκαν κατά περισσότερο από 16%.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο μποϋκοτάζ που άσκησαν οι πολίτες στην Κίνα σε διεθνείς μάρκες, οι οποίες δήλωσαν την αντίθεσή τους με τον τρόπο μεταχείρισης των εθνικών μειονοτήτων στην περιοχή Σιγιάνγκ, όταν οι Ουιγούροι αναγνωρίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως καταπιεσμένη εθνοτική ομάδα.

Νωρίτερα εφέτος, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για καταναγκαστική εργασία,κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλες σημαντικές καταχρήσεις εις βάρος των Ουιγούρων.

Σε απάντησή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς «κακοήθη ψέματα» που έχουν ως απώτερο στόχο να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Κίνας.

Η Adidas έχει δηλώσει ότι δεν δείχνει καμία ανοχή στη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή