
Τα σαλέ (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής) εντός των εγκαταστάσεων της Επιχειρηματικής Μονάδας της, «Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού», στις θέσεις «Φτερόλακα 1850» και αναβατήρα «Βάκχου 2250», θα παραχωρήσει για εκμίσθωση μέσω σχετικού αβοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Ιουλίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών της μονάδων, η εταιρεία επενδύει, με ίδιους πόρους, στην αναβάθμισή τους, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό και με γνώμονα πάντα, τη βιώσιμη τουριστική και περιφερειακή ανάπτυξη, τόσο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, όσο και για την εν γένει προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Ενόψει της νέας χιονοδρομικής περιόδου, η ΕΤΑΔ πραγματοποίησε πρόσφατα, εργασίες επισκευής των εξωτερικών χώρων του Σαλέ της Φτερόλακας, «αναβαθμίζοντας και καθιστώντας τους ανθεκτικούς, στις ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες του βουνού, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική εικόνα που το χαρακτηρίζει 45 και πλέον χρόνια», επισημαίνεται.
Η εκμίσθωση των δύο χώρων λειτουργίας επιχείρησης Μαζικής Εστίασης & Αναψυχής, θα έχει διάρκεια τεσσάρων χιονοδρομικών περιόδων αρχής γενομένης από τη σεζόν 2021-2022 με δυνατότητα παράτασης για ακόμη τέσσερις χιονοδρομικές περιόδους μέχρι και το 2028-2029, κατόπιν απόφασης αρμοδίου οργάνου της ΕΤΑΔ Α.Ε., εφόσον ο μισθωτής παρέμεινε καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα απολύτως συνεπής προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Στο διαγωνισμό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι προβλέπονται στους «από 23.05.2019 Γενικούς Όρους Διαγωνισμού για τους ανοικτούς διαγωνισμούς με δικαίωμα αντιπροσφορών σχετικά με την εκμίσθωση ακινήτων της ΕΤΑΔ» και επιπλέον διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής, τουλάχιστον πέντε (5) ετών.


Latest News

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Πώς να κερδίσετε φορο-μπόνους με ανακαίνιση κατοικίας – Έως 16.000 ευρώ η μείωση φόρου
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Σκέρτσος: Οι 10 πολιτικές της κυβέρνησης για προσιτή στέγη
Ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
![Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_akinhta_metavivaseis-1024x600-1-1-600x352.png)
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]
Το μέγιστο ποσό επιστροφής για την κύρια κατοικία ανέρχεται σε 800 ευρώ επαυξανόμενο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του ενοικιαστή

Νέο μπλόκο της Δικαιοσύνης στα μπόνους δόμησης - Φρένο και στις σοφίτες
Στον «πάγο» μπαίνουν οι σοφίτες στο πλαίσιο των μπόνους δόμησης - Κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μη προσμέτρησή τους στον συντελεστή δόμησης μιας οικοδομής

Δεν έπιασαν ταβάνι ακόμη οι τιμές ακινήτων - Πόσο αυξήθηκαν το α' τρίμηνο
Οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της εκτόξευσης των τιμών ακινήτων – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές ανά περιοχή

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βουλιάζει σε «μαύρες τρύπες»-Ποιες ρυθμίσεις εξετάζονται
Σωρεία προβλημάτων κατά την εκπόνηση των δασικών χαρτών σε εκατοντάδες οικισμούς παραμένουν εμπόδιο στη χωρική ανάπτυξη της χώρας
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς